Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την Παραβατικότητα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέα με θέμα «Παραβατικότητα και ασφάλεια των πολιτών». Στην συνάντηση ήταν παρόντες η καθηγήτρια κα Ζαραφωνίτου Χριστίνα Διευθύντρια του ΠΜΣ «Εγκληματολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας-Τομέας Εγκληματολογίας Πάντειου Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Αξιοτόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής Ασφαλείας Σπάρτης κ. Αγρανιώτης Ζαχαρίας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρράς Παναγιώτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Ζαραφωνίτου ενημερώθηκε για την παραβατικότητα στην Λακωνία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης. Αφού συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα, προτάθηκαν τρεις άξονες επιχειρησιακού σχεδιασμού:
– Ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας
– Έλεγχος των επιδομάτων
– Στοχευμένη κοινωνική πολιτική
Η κα Ζαραφωνίτου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία και την ιδιαιτερότητα της περιοχής και θα επανέλθει με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση προέχει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.