Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά το μακελειό – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες: Ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Ένα βίαιο μήνυμα ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο άνδρας που σκότωσε τουλάχιστον δύο Σουηδούς και τραυματίζοντας άλλον έναν άνδρα στο κέντρο των Βρυξελλών τη Δευτέρα.

Τα δύο θύματα είναι Σουηδοί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της χώρας. Ο ένοπλος μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Ο ύποπτος τρομοκρατίας, έχει επίσημα ταυτοποιηθεί ως “Λασουέντ Αμπντεσλάμ” και πιστεύεται ότι είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος υπήκοος που ζει στον δήμο Schaerbeek των Βρυξελλών, ο οποίος ριζοσπαστικοποιήθηκε και μοιραζόταν την υποστήριξη του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο.

Στο Facebook, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Slayem Slouma».

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές για τη σύλληψη του ενόπλου ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρα άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Η ομολογία του δράστη

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα social media που δείχνει έναν άνδρα να παραδέχεται στο facebook πως εκείνος ευθύνεται για την επίθεση.

Ο δράστης ομολογεί στο βίντεο τις δολοφονίες στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Συγκεκριμένα, στο βίντεο αναφέρει: «Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους»

Παράνομα στο Βέλγιο ο 45χρονος ριζοσπαστικοποιημένος Τυνήσιος

Σύμφωνα με το RTBF, ο ύποπτος για τον πυροβολισμό στις Βρυξέλλες είναι ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λ., ένας άνδρας Τυνησιακής καταγωγής που ζει στο Σέρμπεεκ, και φέρεται να μένει παράνομα στο Βέλγιο.