Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την εκδημία του πρώην βουλευτή και υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια του Λεωνίδα Γρηγοράκου, επί σειρά ετών συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, υπουργού, αλλά και εξαίρετου επιστήμονα.

Άοκνος και άξιος λειτουργός της ιατρικής επιστήμης, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσφέροντας πολυδιάστατα στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του.

Η επιστημοσύνη του και η επιθυμία προσφοράς στο δημόσιο καλό ήταν οι αποσκευές του και στη μακρά πολιτική του διαδρομή όπου διακρίθηκε για την ευπρέπεια, τη συγκροτημένη σκέψη, τον στιβαρό και τεκμηριωμένο λόγο του.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Σοφία και στις δύο κόρες του, τη Μαρκέλλα και την αγαπητή συνάδελφο, βουλευτή Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου».