Superleague 1: Επανεκκίνηση με το ντέρμπι των αιωνίων

Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαιώθηκε… πανηγυρικά που δεν έριξε ούτε στο ελάχιστο τον ρυθμό των προπονήσεων του Ολυμπιακού, παρά τις ζωηρές αμφιβολίες που υπήρχαν μέχρι χθες για αναβολή της αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν ρεπό ούτε την Πρωτοχρονιά, αν και η πρώτη προπόνηση του 2020 έγινε δίχως ακόμη να είναι γνωστό αν θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον όμως είναι οριστικό πως το παιχνίδι δεν αναβάλλεται και ο Ολυμπιακός είναι σε πλήρη εγρήγορση. Πέραν του ότι ο Παναθηναϊκός είναι κακός δαίμονας των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο Φάληρο, ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως η διακοπή για τις γιορτές, αλλά και η απουσία του κόσμου λόγω τιμωρίας της έδρας μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα του, που δεν έχει περιθώρια για απώλειες.

Πέραν όλων των άλλων, ο Μαρτίνς έχει και αρκετούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Εκτός μάχης είναι ο Γκιγέρμε, ενώ προβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούν εδώ και μέρες τους Ποντένσε, Βαλμπουενά και Σουντανί. Είναι αμφίβολο αν κάποιος από τους τρεις τελευταίους θα καταφέρει να είναι έστω στον πάγκο και έτσι θέση βασικού διεκδικούν οι Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς. Οι Μασούρας και Ελ Αραμπί μπροστά μοιάζουν σίγουροι, όπως και οι Μπουχαλάκης και Καμαρά στο κέντρο, ενώ για τα μετόπισθεν θα δούμε Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Σεμέδο και (λογικά) Αβραάμ.

Πανέτοιμος για το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό δεν ήθελαν επ ουδενί λόγο αναβολή της αγωνιστικής και δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Μάλιστα οι προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα γίνονταν σε φουλ ένταση και οι παίκτες ήταν εξ αρχής σε… mood ντέρμπι.

Σήμερα το απόγευμα, μετά το χθεσινό πρωτοχρονιάτικο ρεπό, η προετοιμασία για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο (άδειο λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπει στην τελική της ευθεία.

Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και τα θύματα της ίωσης (Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Κολοβός, Βαγιαννίδης) είχαν αναρρώσει από την παραμονή της πρωτοχρονιάς και αναμένεται σήμερα να προπονηθούν κανονικά.

Όσο για την ενδεκάδα, ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις, αλλά δύσκολα αναμένονται εκπλήξεις. Πιθανότατα οι Διούδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης και Μακέντα θα συνθέσουν την ενδεκάδα.