Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 19 άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (19.4.2024) το πρωί, στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Μεσσήνης και Οιχαλίας, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

· -3- άτομα, για ναρκωτικά,

· -1- άτομο, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, το οποίο κατηγορείται και για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού,

· -4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

· -1- άτομο, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,

· -4- άτομα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού,

· -6- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 7.3.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου-Νέστορος. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -26- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητες κάνναβης,

· -1- κυνηγετικό όπλο,

· -2- αλυσοπρίονα,

· -1- κλιματιστικό μηχάνημα,

· -1- χορτοκοπτικό μηχάνημα,

· -2- βάσεις φορητών ασυρμάτων,

· -1- ζεύγος κιάλια.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.