Στους 81 οι νεκροί από τις φωτιές, 65 εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Στους 81 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη γυναίκα στο σπίτι της ενώ το μεσημέρι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πικερμίου οι διαπιστωμένοι αγνοούμενοι είναι 25.

Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε 187 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά. 71 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι.

Έντεκα παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στο Παίδων. Τα περισσότερα από αυτά θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

«Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα, κάτι το οποίο είπε νωρίτερα και ο κ Παπαευσταθίου.

Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια Όρη, το κύριο μέτωπο στους Αγίους Θεοδώρους

Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια Όρη, όπου το κύριο μέτωπο βρίσκεται βορειοδυτικά των Αγίων Αναργύρων, στους Αγίους Θεοδώρους. Άλλο ένα μέτωπο που ωστόσο δεν τους ανησυχεί είναι στη θέση Καβυλάρι προς Αλεποχώρι.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Επί τόπου βρίσκονται 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, σε καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά θα προχωρήσουν από σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πυρκαγιά, που χθες το βράδυ είχε περιοριστεί στην κορυφή των Μεσαυλίων και στη χαράδρα του Κακόπετρου, τέθηκε υπό έλεγχο από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα ωστόσο η πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά έχει κατακάψει χορτολιβαδική και δασική έκταση και καλλιέργειες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο. Για τα αίτια που την προκάλεσαν διενεργείται προανάκριση.