Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Νεοκλής Κρητικός

Ο βουλευτής της ΝΔ παρέθεσε όλα τα προβλήματα που καταγράφονται στη Λακωνία - Ποιες οι δεσμεύσεις του Υπουργού

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία κάθε Υπουργείου, ο κ. Κρητικός συνηθίζει να έχει μαζί του φάκελο με Αναφορές-Ερωτήσεις που έχει υποβάλει, καθώς και έγγραφα που συντάσσει λίγο πριν τη συνάντηση, με συγκεντρωτικά προβλήματα και εντοπισμένες ελλείψεις.

Ειδικότερα:

Στην Αναφορά για την ανάγκη ενίσχυσης, ειδικά του Α.Τ. Βοιών (Νεάπολη) Δ. Μονεμβασίας και του Α.Σ. Ελαφονήσου, ενόψει της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση κάλυψη των αναγκών.

Επιπλέον, θα υλοποιήσει άμεσα το αίτημα για ενίσχυση του Α.Τ. Σπάρτης με δίκυκλα, για τις ανάγκες της Ομάδας Δίας.

Συγχρόνως, η υπηρεσιακή ηγεσία θα παρακολουθεί το θέμα της σύστασης γραφείου διαβατηριακού ελέγχου στη Νεάπολη. Στη σχετική Ερώτηση που προ διμήνου κατέθεσε ο Κρητικός, ο Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ., κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, έδωσε αναλυτική απάντηση.

Επιπλέον, μίλησαν για το οξυμμένο θέμα της ενδοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας και για τη σύσταση επιχειρησιακών γραφείων της ΕΛ.ΑΣ., στην κατεύθυνση αντιμετώπισής του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τον ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται η σύσταση τέτοιου γραφείου, με έδρα το Α.Τ. Σπάρτης, στελεχωμένο με 8 άτομα.

Συζητήθηκε τέλος, το ζήτημα παραβατικότητας των Ρομά. Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Κρητικός προγραμμάτισαν την άμεση σύγκληση ευρείας σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων. Μια σύντομη συνομιλία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο, Δημήτρη Μάλλιο, επισφράγισε μια παραγωγική επίσκεψη.