Στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας ο Δήμος Μονεμβασιάς

Με έργα ύψους 2.2 εκατομμυρίων ευρώ

Την ένταξη έργων Δήμων της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» (ΑΔΑ: Ψ5Π346ΜΤΛ6-4ΒΕ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και όπως τα έργα παρουσιάζονται στον Πίνακα του Παραρτήματος Ι, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης απόφασης, στο πλαίσιο του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180769) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU, ενέκριναν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και ο Αν Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχθηκε και ο Δήμος Μονεμβασιάς με έργα ύψους 2.240.000 ευρώ. Η πράξη αποτελείται από δύο (2) υποέργα:

Υποέργο 1: Δημιουργία πεζοδρομίων επί του υφιστάμενου αστικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Μονεμβασίας (1.866.000,00€), που αφορά σε παρεμβάσεις αναμόρφωσης του αστικού οδικού δικτύου περιβάλλοντος με τη δημιουργία πεζοδρομίων – Φωτισμό οδών επί του υφιστάμενου αστικού δικτύου στις Κοιν. Νεάπολης, Αγ.Γεωργίου, Πλύτρας και Μονεμβάσιας, οι οποίες ενθαρρύνουν ενεργητικά και την κινητικότητα και την ασφάλεια των πεζών.

Υποέργο 2: Αναμόρφωση αστικού οδικού δικτύου στην επέκταση του σχεδίου πόλεως Μολάων (934.000,00€) με τη δημιουργία πεζοδρομίων, την κατασκευή εσοχών ασφαλούς στάθμευσης και τη βελτίωση της συμβολής αυτών με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, αποσκοπώντας στη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας.