Στο Μέγαρο Μαξίμου η δήμαρχος Ελαφονήσου

Συνάντηση εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό

Τις δυνατότητες αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της Ελαφονήσου ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Δήμαρχος του νησιού κυρία Έφη Λιάρου κατά τη συνάντηση με Δημάρχους Νησιωτικών Δήμων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Δήμαρχος, λαμβάνοντας το λόγο, αφού συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία της συνάντησης, ανέφερε ότι ο Δήμος Ελαφονήσου δεν ανήκει σε κάποιο σύμπλεγμα νησιών αλλά είναι το μοναδικό νησί της Λακωνίας και το μόνο κατοικημένο νησί της Πελοποννήσου. Αυτό, όπως επισήμανε, το καθιστά “ακριτικά” στον Πελοποννησιακό χάρτη, αλλά και, λόγω της Νησιωτικότητας,  με ίδια προβλήματα και προβληματισμούς με τους υπόλοιπους μικρούς Νησιωτικούς Δήμους.

Συντάχθηκε με προλαλήσαντες συναδέλφους της, όσον αφορά στην υποστελέχωση, στις τεχνικές υπηρεσίες, στις αποσπάσεις, στην αποσύνδεση των χρηματοδοτήσεων από πληθυσμιακά κριτήρια, στην επίσπευση έργων και εγκρίσεων, στην ενεργειακή κρίση και σε πολλά άλλα κοινά νησιωτικά προβλήματα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η Ελαφόνησος, όπως όλοι οι “μικροί” νησιωτικοί Δήμοι των 400, 500, 600, 700 και ούτω καθ εξής μονίμων κατοίκων, φιλοξενούν στη διάρκεια της θερινής περιόδου χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους ανταποκρίνεται με τις ίδιες δυνάμεις του».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Λιάρου  υπέβαλε το αίτημα για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στήριξης για τους δημότες και τους επιχειρηματίες, με έργα υποδομών και στελέχωση όλων των υφιστάμενων δημοσίων υπηρεσιών (υγείας, εκπαίδευσης, κα) τονίζοντας ότι «οι υπερβατικοί νησιώτες βιώνουν πολλές στιγμές γαλήνης αλλά περισσότερες ίσως τρικυμίας, γιαυτό δικαιούνται συνεχή στήριξη».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της ανέφερε ότι ο μοναδικός Πρωθυπουργός που έχει επισκεφθεί το νησί της Ελαφονήσου ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1992, «επίσκεψη χαραγμένη επί 30ετία στη μνήμη των Ελαφονησιωτών» και έκλεισε την παρέμβασή της προσκαλώντας  τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί το νησί.

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου