Στο λιμάνι Καλαμάτας το “Marella Celebration”

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 07.00, στο λιμάνι της Καλαμάτας αφίχθη το κρουαζιερόπλοιο “Marella Celebration”, νηολογίου Μάλτας. Στο πλοίο επέβαιναν 1.264 επιβάτες, οι πλείστοι των οποίων Βρετανοί, ενώ είχε πλήρωμα 499 ατόμων. Το σκάφος ήλθε στην Καλαμάτα προερχόμενο από την Κέρκυρα και ανεχώρησε για τον Πειραιά το απόγευμα.
Τους επισκέπτες, που αποβιβάσθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί, ζήτησαν δε ιδιαίτερα να μάθουν πώς θα μεταβούν στο Κάστρο και το Κέντρο της πόλης, καθώς και πού μπορούν να κάνουν μπάνιο. Επιστρέφοντας, ανέφεραν ότι τους εντυπωσίασε πόσο καθαρή είναι η θάλασσα της Καλαμάτας.
Ορισμένοι – χρησιμοποιώντας ταξί – είδαν από κοντά αξιοθέατα σε άλλες περιοχές. Επίσης, μερικοί τουρίστες πήγαν εκδρομή με 2 λεωφορεία στην αρχαία Μεσσήνη.