Στο ευρωκοινοβούλιο η εκχώρηση μνημείων πολιτισμού στο Υπερταμείο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο, με ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (CULT), που δεσμεύθηκε να ζητήσει από την Κομισιόν άμεση απάντηση στην «ερώτηση Χουντή» και να ενεργήσει με τη δέουσα ευαισθησία.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή για την μεταφορά στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου, πλήθους αρχαιολογικών χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο και προσβλητικό η πολιτιστική μας κληρονομιά να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής Κυβέρνησης – Δανειστών».

Και ο Νίκος Χουντής, καταλήγει, με την επισήμανση ότι «η νομοθετική πράξη που μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο Υπερταμείο, παραβιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες», χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο και προσβλητικό για την Ευρώπη του 21ου αιώνα να βάζει την πολιτιστική κληρονομιά λαών σε διαδικασίες παζαρέματος και ξεπουλήματος».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/386262/sto-eurokoinovoulio-i-ekhorisi-mnimeion-politismou-sto-upertameio/#ixzz5TtEcGSO9
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook