Στο επίκεντρο της παραβατικότητας η Μεσσηνία και η Αρκαδία

Διενεργούνται προανακρίσεις

Εντοπίστηκαν, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Σπάρτης και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από –33– φυτά κάνναβης, ύψους έως -2- μέτρων,περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε αρδευτικός εξοπλισμός. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των δραστών.

Συνελήφθη, σήμερα (4.9.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,3- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη, σήμερα (4.9.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης. 

Συνελήφθη, χθες (3.9.2022) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 27χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατείχε ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -10,7- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Αυστρία, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Συνελήφθη
σαν, χθες (2.9.2022) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, 27χρονη και 37χρονος, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούνσε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήρια Γαλλικών Αρχών, ενώ η 27χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο επέδειξε αμφιβόλου γνησιότηταςταξιδιωτικά έγγραφα, ως επίσης κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον ΑστυνομικόΣταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Βέλγιο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθη, χθες (4.9.2022) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 46χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλες Βελγίου, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακούελέγχου, ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε δελτίο ταυτότητας Βελγικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον ΑστυνομικόΣταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.