Στο έλεος της κακοκαιρίας η Λακωνία

Συνεχίζονται και σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Λακωνίας. Η χθεσινή έντονη βροχόπτωση προκάλεσε νέα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθώς στα ήδη υπάρχοντα ζητήματα στο Γούναρι, την Τόριζα, την Επ.Οδο Ξηροκάμπι – Κουμουστά, τα Πικουλιάνικα και τα Αλέσια, ήρθαν να προστεθούν καταστροφές στα τμήματα Μεγάλη Βρύση – Βαμβακού και Σκουτάρι – Κότρωνας.

Παράλληλα, στο δρόμο Σκούρα – Πυρί έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και λόγω της απουσίας … στηθαίων τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα. Μάλιστα, πολλά είναι τα τηλεφωνήματα προς την Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων.

Οι εν λόγω ζημιές που έχουν προκληθεί παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα για τους οδηγούς, ενώ μεγάλα είναι τα παράπονα από τους κατοίκους των οικείων περιοχών για την αδυναμία ομαλής διέλευσης στα συγκεκριμένα σημεία.

Να τονιστεί ότι χθες έκλεισε και η παραλιακή οδός Γυθείου, από την είσοδο του λιμανιού έως τη διασταύρωση Ακούμαρου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Σήμερα το πρωί η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Η κακοκαιρία πλήττει και τη Μονεμβασιά μέχρι τον Άγιο Φωκά.

Κατά τα άλλα, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το συντονιστικό της ΠΕ Λακωνίας με μοναδικό θέμα την ετοιμότητα των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Συζητήθηκε το σχέδιο δράσης, διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών και αποφασίστηκε να δοθούν οδηγίες για τους πολίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.