Στις 3 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης ο Σίμος Ελαφονήσου

Για την ακρίβεια, μιλάμε για δύο παραλίες. Τον Σίμο, που σύμφωνα με τις φήμες του νησιού, πήρε το όνομά του από κάποιον ομώνυμο ερημίτη, και την ακριβώς διπλανή και μεγαλύτερη παραλία, τον Σαρακήνικο. Όπως και να ΄χει, ο Σίμος είναι το «βαφιτιστικό» που έχουμε μάθει να λέμε ή να «γκουγκλάρουμε». Πες «Σίμο» και το Top Beach Summertime έχει ένα στάνταρ άσσο.

Πρόκειται για μια γαλαζοπράσινη περίπτωση πανευρωπαϊκού «best seller» αφού η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της επικράτειας και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά του με τη χρυσή άμμο, μιλούν για την παραλία που, απλώς, επιβάλλεται να πας. Ή να ξαναπάς, αν έχεις ήδη πάει. Για την ιστορία, ο Σίμος περιλαμβάνεται στις 3 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Traveller’s Choice Awards.

Καθώς πλησιάζεις, η αμμουδερή πρόσβαση είναι καθαρά διαδικαστική υπόθεση για ένα SUV σαν το Peugeot 3008. Τόσο αποτελεσματικό που, όπως απέδειξε η εμπειρία της Peugeot στον πιο σκληρό αγώνα του πλανήτη, το Ραλί Ντακάρ, αρκεί ένα δικίνητο, άψογα σχεδιασμένο SUV για να κατακτήσεις τη δική σου, off-road νίκη. Ή τον Σίμο. Ή τις αναρίθμητες και όχι τόσο γνωστές παραλίες της χώρας όπου ένα SUV είναι η καλύτερη και πιο άνετη επιλογή.

Το νέο Peugeot 3008 πρώτα θα σε φτάσει ατσαλάκωτο στην εθνική οδό χάρη στην άψογη ποιότητα κύλισης, ταυτόχρονα, θα έχεις απολαύσει το πιο εντυπωσιακό εσωτερικό που κυκλοφορεί στην κατηγορία, το i-Cockpit, και θα έχεις ριλαξάρει με το ενεργό cruise control που από τα 30 έως τα 160 χλμ/ώρα, το σύστημα αναγνωρίζει την παρουσία αυτοκινήτου που προπορεύεται και αυτόματα διατηρεί μια προκαθορισμένη από αυτό απόσταση ασφαλείας, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας το αυτοκίνητο. Όταν φτάσεις στη Νεάπολη, το νότιο άκρο της Πελοποννήσου, μεσολαβεί μόνο ένα ferry boat και είσαι στο μέρος το σωστό.

Από ‘κει και πέρα, η Ελαφόνησος είναι μπροστά σου, έτοιμη προς εξερεύνηση. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Peugeot 3008 ενισχύονται από τα 219 mm απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, τα ειδικά ελαστικά «M+S», και το σύστημα «Grip Control» 2ης γενιάς που βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF).

Ο Σίμος σε περιμένει. Μαζί, οι κέδροι, τα κρίνα και μια παραλία βγαλμένη από ταινία για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Με 3008 αφορμές για οδηγική απόλαυση.