Στην Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Συγκέντρωση στο Πάρκο του ΟΤΕ

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και καταγγέλλουμε τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία .

Προσευχόμαστε η βαρβαρότητα του πολέμου να σταματήσει και να επικρατήσει η ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΎ

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 Απριλίου 2022.

ΚΑΛΟΥΝ

Τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημοσίου, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες και τους συνταξιούχους της Λακωνίας να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση ,που θα γίνει στο Πάρκο ΟΤΕ στις 6 Απριλίου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ –ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ

ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Λέμε ΟΧΙ στην φτωχοποίηση

Λέμε ΟΧΙ στην Ανεργία

Λέμε ΟΧΙ στην στην Εκμετάλλευση

Άμεση προσαρμογή του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης (60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης) ,κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και συζήτηση με τους εργοδοτικούς φορείς για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος, μέσω της επαναφοράς του προσδιορισμού του στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σημαντική αύξηση του ποσοστού κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με στόχο το 70% των μισθωτών και θωράκισή τους με παράταση της ισχύος όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέχρι την ολοκλήρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την υπογραφή νέων.

Απορρόφηση όλης της αύξησης στην ενέργειας και των βασικών ειδών διατροφής, από τα κέρδη των αντίστοιχων εταιρειών

Τίποτα δεν θα μας χαρίσουν

το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή ζωή ,

με τους αγώνες μας, θα το κατακτήσουμε

Όλες και όλοι στην Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις

6 Απριλίου 2022

Και στη συγκέντρωση των συνδικάτων

στο Πάρκο ΟΤΕ Σπάρτης και ώρα 11:00 πμ

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας θα πραγματοποιήσει προ συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του την ίδια ημέρα και ώρα 10:00 πμ, τηρουμένων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.