Στη Σπάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα!

Νεοκλής Κρητικός: Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς!

Μετά την αρχική απόφαση-σοκ της Ε.Ο.Ε. να μη συμπεριλάβει τη Σπάρτη στους 41 δήμους από τους οποίους θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα, η αντίδρασή μου ήταν άμεση. Δεν υποστήριξα απλά μια επιθυμία, αλλά εξέφρασα ένα πάνδημο αίτημα.
Στις 8/12 συνέταξα επιστολή ευρείας και στέρεης τεκμηρίωσης, προς τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., ενώ κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, απαριθμώντας όλους τους λόγους, που επέβαλλαν τη συμμετοχή της Σπάρτης στη διαδρομής της Φλόγας.
Στις 3/1, επισκεφθήκαμε με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννη Παναρίτη & τον Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Σπάρτης Στέφανο Βρεττάκο τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Εκθέσαμε τα αδιάσειστα επιχειρήματά μας. Ήταν εκείνη τη μέρα, που οι κ.κ. Καπράλος και Βασιλειάδης, συγκινημένοι από την «ιστορική αλήθεια» που ξεδιπλώσαμε μπροστά τους και την «ειλικρίνεια» του στόχου μας, έδωσαν για πρώτη φορά ελπίδες.
Σημαντική η συμβολή του πρώην Υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος με τηλεφωνική παρέμβαση υποστήριξε με θέρμη τη θέση μας.
Και να που πριν από λίγο, πληροφορήθηκα από τον κ. Βασιλειάδη πως η Ε.Ο.Ε. θα συμπεριλάβει τη Σπάρτη!
Τη Σπάρτη των 41 Ολυμπιονικών, για τους οποίους γκρεμίζονταν τα τείχη όταν επέστρεφαν δαφνοστεφανωμένοι και για τους οποίους υπάρχει Μνημείο δίπλα στα ερείπια της Αρχαίας πόλης, για να λάμπει ανά τους αιώνες ο άθλος τους.
Τη Σπάρτη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Τη Σπάρτη του Λεωνίδα, με την παγκόσμιας ακτινοβολίας ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα.
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!