Στη Νάγια Γρηγοράκου το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού

Με απόφαση Ανδρουλάκη

image.pngΜε απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ανέλαβα τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του Πολιτισμού. Η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα.
👉🏻Η επικαιρότητα επιβάλλει ήδη να μιλήσουμε για μια διάσταση του πολιτισμού που συχνά επιλέγεται να αγνοείται.
‼️Μας διαφεύγει συχνά πως ο πολιτισμός συνδέεται άρρηκτα με το φυσικό τοπίο και το περιβάλλον. Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που ταυτίζουν το περιβάλλον με τον πολιτισμό.
🔥2.500 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στο νομό Λακωνίας, ενώ παράλληλα σε πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα οι φωτιές συνεχίζουν να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα.
Για άλλη μία χρονιά η Κυβέρνηση ήταν επί της ουσίας απροετοίμαστη μπροστά σε μια καταστροφή που ήταν προδιαγεγραμμένη ή έστω αναμενόμενη.
🏡Πέρα από την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για “προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς” χωρίς να τη συνδέουμε άμεσα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
🏛️Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, τα μνημεία μας δεν μπορούν να κατανοηθούν και να ιδωθούν αποκομμένα από το φυσικό τους τοπίο. Ολοκληρωμένη προστασία των πολιτιστικών αγαθών σημαίνει προστασία του χώρου με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας.
👉🏻Ο πολιτισμός μας αποτελεί αναντίρρητα το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.
👉🏻Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και η ενίσχυση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας είναι μια δυναμική και εν εξελίξει διαδικασία που απαιτεί σκληρή δουλειά, όραμα και σύγχρονες πολιτικές. Πολιτικές, που μετατρέπουν τον πολιτισμό σε μοχλό ανάπτυξης, συνομιλώντας αποτελεσματικά με τις προκλήσεις που επιβάλλουν η παγκοσμιοποίηση και ο νέος ψηφιακός κόσμος.
➡️ Από τη νέα μου θέση μου δίνεται η ευκαιρία να αναδείξω την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας, και να δουλέψω σκληρά για να λυθούν προβλήματα που κρατούν το πολιτιστικό μας κεφάλαιο ανεκμετάλλευτο.
#me_tin_Nagia#Lakonia#pasok#
Ευχαριστούμε,
Εκ του πολιτικού γραφείου