Στη Μονεμβασιά σήμερα η Λίνα Μενδώνη

Για το αναβατόριο, το φωτισμό του κάστρου και την οικία Γιάννη Ρίτσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, θα βρεθεί εκ νέου στη Λακωνία σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, όπου θα έχει συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στη Μονεμβασιά, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, θα υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις για τα συνολικού προϋπολογισμού περί τα 7 εκατομμύρια έργα του ανελκυστήρα και του φωτισμού του κάστρου, όπως και για το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, το οποίο θα διαμορφωθεί σε μουσείο.

Πρόγραμμα 
– 10:30 | Καλωσόρισμα-υποδοχή από τον δήμαρχο Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη. Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
– 11:00 | Ομιλία από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με θέμα «Ο Πολιτισμός ως πυλώνας ανάπτυξης».
– 11:30 | Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μονεμβασίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνωνας ΑΕ», για το υποέργο 1 «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το Κάστρο της Μονεμβασιάς και συνοδά έργα».
– 11:45 | Επίσημη έναρξη εργασιών των έργων:
α) «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)».
β) Επίσημη έναρξη εργασιών του έργου «Μετατροπή της Οικίας Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασιάς σε Δημοτικό Μουσείο».
– Τεχνική ενημέρωση ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της Μελέτης Βελτίωσης της ΕΟ 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά στο τμήμα Γέφυρα Μονεμβασιάς – Πύλη Κάστρου.
– 12:15 | Μικρή περιήγηση και ξενάγηση στην περιοχή παρέμβασης (καστροπολιτεία – βράχος) από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ευαγγελία Πάντου.