«Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά»: Διαμαρτυρία νέων της Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπτη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι μαθητές της Λάρισας το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3) για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Στείλε μου όταν φτάσεις, οκ μαμά», «ήταν η κακιά η (χ)ώρα», «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα..» είναι κάποια από τα συνθήματα που γράφουν στα πανό τους.

Συγκεντρωμένοι στο σημείο βρίκονται και άλλοι πολίτες. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι κάτι πρέπει να κάνει μετά από αυτό το δυστύχημα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή τους.

Σημειώνεται, ότι πολλά από τα θύματα ήταν νεαρά παιδιά, φοιτητές που ταξίδευαν με το τρένο.
Πορεία φοιτητών και μαθητών και στην Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα και μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια. Αυτή την ώρα είναι η κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες.

Μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν συνθέτουν την εικόνα της πολυάριθμης κινητοποίησης.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς..» ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» αναφέρει το πανό φοιτητών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»