Σταύρος Αραχωβίτης | Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες, σε λίγες μέρες θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, το δικό μας και των παιδιών μας. Έχουν λεχθεί πολλά. Όλοι μας έχουμε μέτρο σύγκρισης πλέον. Η απόφαση που θα λάβουμε στις κάλπες πρέπει να βασίζεται στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα. Όλοι ξέρουμε ποιοι έκαναν απολύσεις, ποιοι έκοψαν μισθούς και συντάξεις, ποιοι ήταν οι άνθρωποι και τα κόμματα της διαπλοκής και ποιοι έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Επίσης, όλοι ξέρουν ποιοι ήταν αυτοί που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, κράτησαν την κοινωνία όρθια, δεν μείωσαν μισθούς και συντάξεις και νοιάστηκαν για την κοινωνική συνοχή. Αλλά όλα αυτά δεν φτάνουν. Οφείλουμε να δούμε και τα προγράμματα του καθενός διεκδικητή της κυβέρνησης.
Όταν η Νέα Δημοκρατία μιλάει για 9% φόρο μέχρι τις 10.000 εισόδημα στους αγρότες, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, σημαίνει κατάργηση του αφορολόγητου αφού μέχρι τις 9.550 υπάρχει αφορολόγητο, δηλαδή μηδέν φόρος! Όταν η Νέα Δημοκρατία μιλάει για πέντε αποχωρήσεις για καθεμία νέα πρόσληψη σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν πέντε αστυνομικοί για να προσληφθεί ένας. Για ποια ασφάλεια μιλάει λοιπόν; Στην υγεία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Υγεία θα είναι μόνο για όσους έχουν λεφτά. Φορολογικές ελαφρύνσεις τάζει αλλά για ποιους; Όχι για τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη που πλήρωσε όλα τα χρόνια της κρίσης αλλά για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για επενδύσεις. Το 2018 ήταν χρονιά ρεκόρ για ξένες επενδύσεις για εξαγωγές αλλά και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τι εννοεί λοιπόν όταν λέει ότι θα προσελκύσει επενδύσεις; Προφανώς εννοεί ανάπτυξη τύπου Βουλγαρίας με μισθούς πείνας, με εργαζόμενους 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και σε συνθήκες μεσαίωνα. Ακόμα και αυτό όμως το μοντέλο είναι προβληματικό! Γιατί αν ήταν έστω και στοιχειωδώς επιτυχημένο, η Βουλγαρία θα ήταν Παράδεισος επενδύσεων. Δυστυχώς όμως και για τη γειτονική χώρα δεν είναι!
Η Νέα Δημοκρατία και οι συνοδοιπόροι της μιλάνε για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Προστασία του εισοδήματος είναι η συμφωνία για τη φέτα με τον Καναδά του 2014; Η συμφωνία που οδήγησε ακόμα και την ίδια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε αναταράξεις και παραιτήσεις; Στην χειρότερη συμφωνία για τα εθνικά μας προϊόντα; Προστασία είναι η συμφωνία με την Ιαπωνία το 2017 όπου η φέτα προστατεύεται πλήρως.

Για πρώτη φορά η δακοκτονία ξεκινά στην ώρα της. Το ελληνικό πορτοκάλι, που έχει «κοιτίδα» παραγωγής την πεδιάδα του Ευρώτα, κατακτά νέες αγορές. Τα μανταρίνια τα στήριξε για πρώτη φορά με ενισχύσεις de minimis αυτή η κυβέρνηση, μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του 2018. Προωθούμε το τοπικό ελαιόλαδο μεθοδευμένα ώστε να πάρει την κορυφαία θέση, η οποία του ανήκει διεθνώς. Η Λακωνία μπήκε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Συνεχίζουμε δυναμικά, χτίζουμε το μέλλον της Λακωνίας και της Ελλάδας με αισιοδοξία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη σε δύσκολες εποχές και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πάρα πολλά. Σίγουρα όχι όλα, σίγουρα όχι τέλεια, σίγουρα όχι τόσο γρήγορα όσο όλοι θα θέλαμε. Αλλά η αρχή έγινε και ο ελληνικός λαός δεν θα γυρίσει πίσω. Δεν θα γυρίσει πίσω στους ημετέρους, στη διαφθορά, στην οικογενειοκρατία, στη χρεοκοπία, στις περικοπές και στις απολύσεις γιατί αυτό είναι και το καινούργιο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το κρύβει; Κρύβει το απεχθές της πρόγραμμα και πρόσωπο. Όμως ο λαός έπαθε και έμαθε και πλέον κανένας δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει. Αυτή την Κυριακή αποφασίζουμε για τη ζωή μας!