Special Olympics Hellas | 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

Αφιερωμένος σε άτομα με αναπηρία

Τα τοπικά προγράμματα Καλαμάτας, Τρίπολης, Σπάρτης και Πύργου του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas στις 29 Απριλίου 2023 ώρα 18.00 δίνουν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Οι αθλητές των Special Olympics δίνουν το παρόν και με το σύνθημα «Τρέξε & Βάδισε» συμμετέχουν μαζί με δρομείς όλων των κατηγοριών στον 21ο Αγώνα Δρόμου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ).

Εξέχουσα θέση στη φετινή διοργάνωση έχουν τα άτομα με νοητική αναπηρία, καθώς ο Δρομικός Αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με τον οποίο τα Special Olympics Hellas έχουν συνεργασία μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος που πραγματοποιείται με τη στήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος .

Ο Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας διεξάγεται για 21η χρονιά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Θα διεξαχθούν Αγώνες Δρόμου 10 χλμ. και Δυναμικό Βάδισμα 10 χλμ., ενώ στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί Αγώνας 1,5 χιλιομέτρου, στον οποίο θα συμμετάσχουν και αθλητές των Τοπικών Προγραμμάτων. Η διαδρομή είναι μετρημένη και πιστοποιημένη από την World Athletics & την AIMS. Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι αθλητές Special Olympics είναι προσκεκλημένοι σε τραπέζι φιλοξενίας από τον ΣΔΥΜ.

Ο Δρομικός Αγώνας Καλαμάτας έχει καταστεί θεσμός για τη Μεσσηνία, αναδεικνύοντας τις Αρχές που πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες, όπως καλλιέργεια του πνεύματος, εξευγενισμό της ψυχής και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Διοργανωτής είναι ο ΣΔΥΜ, συνδιοργανωτές ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΣΛΜΑ-Υ.