Σπαρτιάτες απ’ τον Δομοκό!

Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Ο Κασιδιάρης μασκαρεύτηκε «Σπαρτιάτης»….

Είναι ναζί, αλλά παριστάνουν τους… Σπαρτιάτες

Βροντοφωνάζουν «θα επιστρέψουμε και η Γη θα τρέμει», αυτά δεν είναι λόγια του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, είναι η απειλή του Γκέμπελς προς την ανθρωπότητα, είναι φράση του αρχιναζί προπαγανδιστή του Γ’ Ράιχ.

Οι χειρισμοί της ΝΔ και του Μητσοτάκη για τη συμμετοχή στις εκλογές των καταδικασμένων διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εκτίθενται για ακόμη μια φορά.

Με δηλώσεις του ίδιου και των δικηγόρων του, ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν την οργάνωση «Σπαρτιάτες» του Βασίλη Στίγκα.

Τα καταφέρνει, τους βάζει στη βουλή σε λιγότερο από ένα μήνα προεκλογική!!

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι «Σπαρτιάτες» δεν κατέβηκαν στις εκλογές του Μαΐου, όταν είχε προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τον ίδιο χώρο με το «ΕΑΝ» ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκανε ένα οπερετικό πέρασμα και από την ηγεσία του κόμματος Κασιδιάρη («Ελληνες Γ.Τ.Π.», εν συνεχεία «Εθνικό Κόμμα Ελληνες» κ.λπ.).

Απ’ τη Ν.Δ…… στην ΕΛΑΣΥΝ

Πώς πέρασαν οι «Σπαρτιάτες» από τον Άρειο Πάγο; Διά της σιωπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Δεν κατάλαβαν; Άντε να μην κατάλαβαν στην αρχή ότι είναι κόλπο του Κασιδιάρη. Δεν ήξεραν, όμως, το ποιόν του επικεφαλής; Ο Β. Στίγκας δηλώνει ότι ξεκίνησε από τη Ν.Δ., ακολούθησε την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, το 2001 εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και έμεινε εκεί μέχρι το 2014, πέρασε από τις «Ρίζες» του Βασίλη Καπερνάρου, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Λεβέντη και κατέληξε στην ΕΛΑΣΥΝ, την οργάνωση του επίσης καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ιωάννη Λαγού.

Πόσο πολιτικό θράσος μπορεί να έχουν τα απομεινάρια των μαυραγοριτών, των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των προδοτών, των συνταγματαρχών της ναφθαλίνης να αυτοανακηρύσσονται υπερασπιστές της δημοκρατίας;

Πως είναι δυνατόν οι Εφιάλτες να δηλώνουν «Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε…»

Δεν ξέρουμε αν οι πολίτες αυτής της ιστορικής, μαρτυρικής πόλης, της Σπάρτης, είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την ναζιστικοποίηση της ιστορίας της, έχουν πάντως ιστορικό

καθήκον να υπερασπιστούν την μνήμη των 118 πατριωτών Σπαρτιατών και των εκατοντάδων δολοφονημένων Λακώνων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής με την «ευγενική προσφορά» των δοσιλόγων ελληνοναζί.

Το να αρκούμαστε να πολεμήσουμε για την αλλαγή του ονόματος «Σπαρτιάτες» και μόνο δίνοντας άφεση αμαρτιών στην εγκληματική οργάνωση και το νεοναζιστικό διευθυντήριο των καταδικασμένων να επανενταχτούν στην πολιτική σκηνή με τη προβιά του Στίγκα, είναι άραγε πολιτική αφέλεια, η επιπόλαιη ανοχή στο φίδι που ετοιμάζει το αυγό του.

Γιατί δεν είναι δυνατόν και δεν είναι αρκετό να ξορκίζουμε μόνο τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει το φασισμό τον ίδιο, θα μοιάζουμε μ’ ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ’ τ’ αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουμε να φάμε από το κρέας, χωρίς να βλέπουμε όμως τα αίματα που κυλάνε.

….Τη πρώτη νύχτα πλησιάζουνε και κλέβουν

ένα λουλούδι από τον κήπο μας και δε λέμε τίποτα.

Τη δεύτερη νύχτα δε κρύβονται πλέον περπατούνε στα λουλούδια,

σκοτώνουν το σκυλί μας και δε λέμε τίποτα.

Ώσπου μια μέρα –την πιο διάφανη απ’ όλες– μπαίνουν άνετα στο σπίτι μας

ληστεύουν το φεγγάρι μας

γιατί ξέρουνε το φόβο μας που πνίγει τη φωνή στο λαιμό μας.

Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα πλέον δε μπορούμε να πούμε τίποτα.

Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Μαγιακόφσκι

(19 Ιουλίου 1893 – 14 Απριλίου 1930)

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ