Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Σπάρτη τίμησε τον Πολιούχο της

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη εόρτασε και φέτος, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νίκωνος του ”Μετανοείτε”, Πολιούχου αυτής.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ιερό Ναό τελέσθηκε αρχικά ο Όρθρος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ενώ ακολούθησε η αμφιοφορία του σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό. Την αρτοκλασία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος.
Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε θερμά, για την τιμητική πρόσκληση, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήρισε πνευματικό διδάσκαλό του και καύχημα για την Εκκλησία της Ελλάδος. Απευθυνόμενος στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ναό, μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Νίκωνα. Ιδιαίτερα στάθηκε στην αλλοτρίωση και τον πνευματικό αποπροσανατολισμό της εποχής μας προτρέποντας το εκκλησίασμα να στραφεί, με μετάνοια και προσευχή, σε όσα πραγματικά έχουν αξία και τα οποία μόνο η ‘’εν Χριστώ ζωή’’ μπορεί να εξασφαλίσει.