Σπάρτη | Κέντρο με οδοφράγματα

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Το κέντρο κάθε πόλης είναι το «σαλόνι» της και η Σπάρτη , δυστυχώς , δεν μπορεί να καυχηθεί πως έχει το «σαλόνι» που της πρέπει . Εκτός των άλλων πολλών και χρόνιων προβλημάτων της (μικρών και μεγάλων) , έχει εγκατεστημένα στο κέντρο της , εδώ και πολλούς μήνες , «οδοφράγματα» σε δύο σημεία :

Α) Στη γωνία του περιπτέρου της πλατείας (επί της Λυκούργου) , όπου στις 11-12-2019 κατέρρευσε τμήμα του μπαλκονιού του παλαιού σπιτιού της γωνίας κι έκτοτε το σημείο παραμένει ζωσμένο με ικριώματα .

Β) Στη γωνία της τράπεζας alpha bank (Παλαιολόγου & Λυκούργου) όπου στις 24-5-2020 έπεσε ένα βαρύ τζάμι (ενισχυμένο) από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας και το πεζοδρόμιο αποκλείστηκε και στις δύο πλευρές της γωνίας .

Φυσικά , το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικού χαρακτήρα αλλά και θέμα ασφαλείας των πολιτών και πρέπει , γι’ αυτό , ο δήμος Σπάρτης , να δώσει άμεσες και ριζικές λύσεις .

Κι επειδή είναι πολλά τα σημεία μέσα στην πόλη όπου οι διερχόμενοι πολίτες κινδυνεύουν, κάθε στιγμή , από πτώσεις τμημάτων παλαιών κτηρίων ή παρεμποδίζονται από ικριώματα , πρέπει ο δήμος, μετά από έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών , να εντοπίσει και να καταγράψει τα σημεία αυτά , ώστε στη συνέχεια να δοθούν λύσεις , όχι με οδοφράγματα και νέα ικριώματα , αλλά με εξάλειψη και απαλοιφή αυτών των επικίνδυνων για πτώσεις εστιών .

Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να περπατούν με ασφάλεια και σιγουριά σε μια πόλη όμορφη και νοικοκυρεμένη .

Βαγγέλης Μητράκος