Σπάρτη-Φωτιά στην Παλαιοπαναγιά: Μπήκαν οι φλόγες στις αυλές – Ζημιές σε ελαιόδενδρα (video)

Έντρομοι οι κάτοικοι - Ταχύτατη η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Ώρες αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Παλαιοπαναγιάς από τη σημερινή πυρκαγιά. Οι φλόγες έφθασαν στις αυλές, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη 05-7-2022 περίπου στις 14:00, στον οικισμό Παλαιοπαναγιά του δήμου Σπάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, η φωτιά ξεκίνησε δίπλα σε οικίες.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πήρε γρήγορα διαστάσεις με την περιοχή να πνίγεται στον καπνό και τους κατοίκους έντρομους να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Οι φλόγες μπήκαν μέσα σε αυλές σπιτιών και κατοικίες απειλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά – Έντρομοι οι κάτοικοι – Ταχύτατη η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον FLY, η πυρκαγιά ξέσπασε αιφνιδίως, είτε  από καύση καλαμιών είτε από καύση άλλων αντικειμένων,  χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται και να υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωρήσει σε παρακείμενα χωράφια με ελαιόδενδρα. Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και έσπευσαν με τις υδροφόρες τους για την κατάσβεση της φωτιάς με αποτέλεσμα να την περιορίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Σπάρτης και έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο αφού πρόλαβε να κάψει μερικά στρέμματα αγροτο-δασικής έκτασης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης θα διενεργήσει προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Συνεχής ενημέρωση: FLY 89,7 & Flynews.gr

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του FLY από τη φωτιά και τις δηλώσεις κατοίκου του χωριού