Σπάρτη | Επιτυχημένη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 9ης Ιούνη, πραγματοποιήθηκε χθες, στις 4/6/2024, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με μεγάλη επιτυχία, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, την οποία προλόγισε η Μαριάννα Μοίρα, μέλος της Τ. Ο. ΚΚΕ Λακωνίας.

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου κάλεσε μέχρι την τελευταία ώρα να δώσουμε τη μάχη και εδώ στη Σπάρτη, που ζουν εργάτες, άνθρωποι του μόχθου που λένε ότι αν πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν ΚΚΕ, να πάνε στην κάλπη και να το ρίξουν: ΚΚΕ. Να σκεφτούν ότι την αποχή θα την ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει, θα τις δώσει ό,τι χαρακτηριστικά θέλει, και τέλος. Ανέφερε δε ότι η αποχή ποτέ δεν έβαλε εμπόδια σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το αντίθετο, πάντα της άνοιγε το δρόμο να προχωρήσει την επίθεσή της στο λαό. Την ψήφο όμως στο ΚΚΕ δεν θα μπορέσει κανείς να την ερμηνεύσει όπως θέλει, ούτε να την αγνοήσει, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει με τον πιο γνήσιο τρόπο τη δυσαρέσκεια του λαού μας απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα, δυσαρέσκεια που μπορεί να γίνει οργάνωση κι αγώνας, όπως και έγινε με την άνοδο του κόμματός μας μετά τις βουλευτικές εκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές. Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική μάχη, ανάμεσα βέβαια στις μάχες που έχουμε να δώσουμε την επόμενη μέρα και κανείς δεν πρέπει να πάρει απουσία! Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να συζητάμε παραμονές των εκλογών για το Πόθεν Έσχες του Κασελλάκη και του Μητσοτάκη, λέγοντας τα εξής: «Μάθαμε κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουμε; Ότι και οι δύο είναι πάμπλουτοι, ότι έχουν καταθέσεις εκατομμυρίου; Νιώθουμε την ίδια αποστροφή που νιώθει όλος ο ελληνικός λαός. Εμάς το πόθεν έσχες μας είναι η ιστορία μας, οι αγώνες μας! Αυτό έχουμε να επιδείξουμε στο λαό!»

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη χτεσινή της ομιλία:

«Δείτε τον καβγά που έχει στηθεί ανάμεσα στη ΝΔ και τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το “ποιος θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη”. Γι’ αυτούς σημαίνει να στηριχτούν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά μονοπώλια, να πιαστούν οι δείκτες της ΕΕ. Δηλαδή, όλος ο καβγάς μεταξύ τους γίνεται για το ποιος, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στους πολέμους, γιατί αυτή είναι η ΕΕ. Να μας λείπει. Γιατί εμείς όταν λέμε “να ‘ρθούμε πιο κοντά στην

Ευρώπη”, εννοούμε να ‘ρθουμε πιο κοντά με τους άλλους λαούς της Ευρώπης που υποφέρουν κι αυτοί όπως και μείς. Γι’ αυτό άλλωστε βγήκαν οι εργάτες, οι αγρότες στους δρόμους και στη Γαλλία και στη Γερμανία και στην Ισπανία και παντού… Για μας σημαίνει να ζήσουμε σε μια Ευρώπη της συνεργασίας των λαών, αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού.»

* * *

«Ο Μητσοτάκης ζητάει ψήφο για να διαπραγματευτεί στην ΕΕ, όμως δεν θα διαπραγματευτεί για να γλυτώσουν από τα χρέη οι μικροί επαγγελματίες και δω στη Σπάρτη, στη Λακωνία, εδώ ψήφισε το νέο φορολογικό που τους σφάζει, που είναι βασικό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ούτε θα διαπραγματευτεί την κατάργηση της ΚΑΠ που παρέχει επιπλέον “διευκολύνσεις” στους επιχειρηματικούς οµίλους για τιµές κάτω του κόστους στο χωράφι και τις πολλαπλασιάζει στο ράφι. Ενώ διευκολύνει τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως συμβαίνει με τα πορτοκάλια από την Αφρική, τα λεμόνια από την Χιλή, τις ελιές Καλαμών από την Τουρκία που έχουν οδηγήσει τους αγρότες της Λακωνίας να πωλούν τα προϊόντα αυτά με τιμές κάτω του κόστους. Δεν θα διαπραγματευτεί για να επιβιώσουν οι ελαιοπαραγωγοί, που αντιμετωπίζουν μεγάλη ακαρπία, ούτε θα διεκδικήσει κονδύλια για να προχωρήσουν τα έργα που έχουν βαλτώσει για δεκαετίες, όπως αυτά της κατασκευής φραγμάτων που χρειάζονται οι αγρότες της Λακωνίας. Εμείς όμως δεν διαπραγματευόμαστε την επιβίωση του λαού μας.»

* * *

«Η μόνη ψήφος που φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα στις ευρωεκλογές, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί εκεί στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα, όπως και έγινε με τις βουλευτικές εκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές. Και θα γίνει διεκδίκηση για το λαό μας και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Διεκδίκηση για περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες, ασφαλή σχολεία, παιδικούς σταθμούς, διεκδίκηση για να λυθούν προβλήματα υποδομών που υπάρχουν παντού, ιδιαίτερα σε επαρχιακές πόλεις, όπως είναι η Σπάρτη. Σημαίνει διεκδίκηση για έργα πραγματικής πολιτικής προστασίας. Σημαίνει για παράδειγμα και εδώ στη Λακωνία ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με προσλήψεις προσωπικού στην πυροσβεστική, με μέτρα πρόληψης, ώστε να μην προκαλούνται πυρκαγιές, να μη χάνονται περιουσίες. Τι σημαίνει λοιπόν, να είναι δυνατό το ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, που ορισμένοι πονηροί ρωτάνε γιατί ζητάτε να σας ψηφίσουν, αφού εσείς είστε αντίθετοι στην ΕΕ; Επειδή είμαστε αντίθετοι στην ΕΕ μπορούμε να αποκαλύπτουμε, να ενημερώνουμε το λαό για ό,τι σε βάρος του ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα στην ΕΕ, αλλά και οργανώνουμε τον αγώνα για να τα αντιπαλέψει! Για παράδειγμα εμείς προειδοποιήσαμε το λαό για την πράσινη μετάβαση, στρατηγική της ΕΕ. Τις συνέπειες τις ζείτε κι εδώ με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ στον Πάρνωνα και στον Ταΰγετο για να κερδίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο. Τι μένει όμως στον λαό της περιοχής; Πανάκριβο ρεύμα και καταστροφή αυτών των πανέμορφων ορεινών όγκων. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα δεν φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη ή του ΠΑΣΟΚ – σιγά, πιο βολικούς αντιπάλους δεν θα μπορούσε να

έχει. Δεν φοβάται την άνοδο του Βελόπουλου, ο οποίος ανακάλυψε ξαφνικά την ολιγαρχία αφού πρώτα την υπηρέτησε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ, αλλά και της ΝΔ. Πριν ανακαλύψει τις επιστολές του Ιησού.»

* * *

Η ομιλία της έκλεισε με το κάλεσμα να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

5/6/2024

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ