Σπάρτη | Επιτυχημένη η ενημέρωση για περιπτώσεις απάτης

Μία εκδήλωση του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης ΔΑ Λακωνίας

Με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων που έχουν σημειωθεί τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης ΔΑ Λακωνίας πραγματοποίησε στο χώρο του ΚΑΠΗ τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 δράση με θέμα «Ενημέρωση για περιπτώσεις απάτης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο εκπρόσωπος της μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης πατήρ Ηλίας Κοκκορός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας ταξίαρχος κ.Τσιγαρίδης Βασίλειος, ο υποδιευθυντής κ. Αγρανιώτης Ζαχαρίας , ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος Μιχαήλ και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων καθώς πολλά μέλη του ΚΑΠΗ.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των μελών του ΚΑΠΗ σχετικά με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, για να εξαπατήσουν, καθώς και να αναλυθούν τρόποι προστασίας.

Την ομιλία πραγματοποίησαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Αστυνόμος Α΄ κ. Λυμπέρης Παναγιώτης και ο Υποδιοικητής του ανωτέρου τμήματος Αστυνόμος Β΄ κ. Φλώρος Ελευθέριος τα οποία παρουσίασαν λεπτομερώς τις συνηθέστερες μεθόδους απάτης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και έδωσαν συμβουλές αναγνώρισης και αποφυγής εξαπάτησης.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες – μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης ενημερώθηκαν για τα παρακάτω θέματα, ώστε να αποφεύγουν αντίστοιχες καταστάσεις:

➢Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

➢Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

➢Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

➢Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

➢Απάτες με το πρόσχημα διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείου από Πιστωτικό Ίδρυμα

➢Απάτες με το πρόσχημα προφύλαξης τραπεζικών καταθέσεων

➢Απάτες με το πρόσχημα εξασφάλισης εργασίας

➢Απάτες με τη μέθοδο χρήσης ειδικών χημικών υλικών για τον αποχρωματισμό δήθεν γνησίων χαρτονομισμάτων

➢Απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων

➢Απάτες με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος

και πολλές άλλες σοβαρές περιπτώσεις που απασχόλησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Εκ του Δήμου