Σπάρτη: Αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στην πλατεία Δούκα (ΦΩΤΟ)

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλά και η ενεργειακή κρίση απαιτούν πολλά δέντρα και ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι των πόλεων ευαισθητοποιούνται, οι δημοτικές αρχές βλέπουν αντιδράσεις, για το κλάδεμα των δέντρων.

Η σωστή διαχείριση του Αστικού Πρασίνου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αφού το πράσινο είναι το απαραίτητα στοιχείο για να είναι μια πόλη ελκυστική και βιώσιμη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στον FLY, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 5-08-2022 συνεργείο του δήμου Σπάρτης μετέβη στο πάρκο της πλατείας Δούκα και ξεκίνησε την κοπή κορμών δέντρου(κλάδεμα) στο εν λόγω σημείο, πέριξ του πάρκου. Μετά από ώρα, κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι είχαν προχωρήσει σε κοπή περισσότερων κορμών (κατά την άποψή τους) από ότι έπρεπε με αποτέλεσμα την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και της σκιάς-δροσιάς που προσφέρουν τα δέντρα.

Με την παρέμβαση λοιπόν των ευαισθητοποιημένων πολιτών, Οικολογικών Συνδέσμων αλλά και του Δασαρχείου Σπάρτης σταμάτησε η κοπή των δένδρων (κλάδεμα) στην περιοχή.

Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη συγκεκριμένη δράση.

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα.