ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024: Κλήρωση συμμετοχής στον αγώνα. Ρεκόρ 161 δηλώσεων Ελλήνων

Οι 153 μπαίνουν στην κλήρωση

Η διαδικασία της κλήρωσης για την συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024 θα γίνει φέτος ηλεκτρονικά την Τρίτη 12/03/2024 στις 18.00 στα γραφεία του ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Για την διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί η πιστοποιημένη σελίδα του Random.org και συγκεκριμένα η εφαρμογή List Randomizer όπου το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ διατηρεί λογαριασμό.
Η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης αποτελεί αυτοματοποιημένη διαδικασία, χωρίς καμία μεσολάβηση, επέμβαση ή παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στην παραγωγή των αποτελεσμάτων. Πληροφορίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής κλήρωσης είναι διαθέσιμες μέσω του random.org  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.random.org/faq/.

Η διαδικασία της κλήρωσης των Ελλήνων και International αθλητών θα μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube κανάλι του SPARTATHLON και δεν επιτρέπονται αθλητές ή τρίτα πρόσωπα να παρευρίσκονται στον χώρο της κλήρωσης.

Λίστες συμμετοχών

Έχουν αναρτηθεί οι παρακάτω 2 λίστες:

– 25% (Καλύτερη επίδοση από την προ απαιτούμενη)
– Μονοεδρικοί (μοναδική συμμετοχή από κάποια χώρα)
– Βετεράνοι (που έχουν τερματίσει πάνω από 10 φορές το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ)
– Πρώτοι τερματίσαντες στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ως ορίζει ο κανονισμός

Αθλητές που συμπλήρωσαν αίτηση συμμετοχής και δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα, σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει δεκτοί στον αγώνα γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια.
Στις παραπάνω 2 λίστες δεν θα συμπεριληφθούν οι αθλητές της Ιαπωνίας και της Γερμανίας αλλά θα ληφθούν υπόψη ποσοτικά στο τελικό σύνολο των 390 αθλητών που θα είναι στην τελική λίστα συμμετοχής.
Οι αθλητές που θα έχουν ενημερωθεί από τις λίστες συμμετοχών στην κλήρωση, που θα έχουν αναρτηθεί προ της κλήρωσης, θα έχουν δικαίωμα ένστασης μέχρι 48 ώρες πριν την κλήρωση.

Διαδικασία Κλήρωσης

Θα πραγματοποιηθεί αντιγραφή των ονομάτων της ήδη αναρτημένης λίστας με τους υποψήφιους της κλήρωσης από το  www.spartathlon.gr και θα  επικολληθεί στο List Randomizer με τα id και τα ονόματα των αθλητών.
Με το πάτημα ενός κουμπιού αυτομάτως η εφαρμογή ανακατεύει τα ονόματα με τυχαία σειρά και έτσι έχουμε απευθείας λίστα με αύξοντα αριθμό ανά όνομα και id.
Η διαδικασία θα γίνει χωριστά για τους Έλληνες αθλητές και χωριστά για τους Ξένους αθλητές.
Η λίστα με τα αποτελέσματα θα εκτυπωθεί απευθείας από την σελίδα του random.org και η επιτροπή θα ξεκινήσει να ταξινομεί τα ονόματα που θα εκφωνούνται μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα με τους τελικούς συμμετέχοντες.
Η ταξινόμηση των Ελλήνων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα 2024 θα γίνει εκείνη την στιγμή ενώ η ταξινόμηση των Ξένων αθλητών θα αναρτηθεί την ίδια μέρα αν όχι την επομένη μέρα αφού θα έχει προηγηθεί η ανάρτηση της λίστας από το Random.org σε μορφή .pdf την ίδια μέρα στην ιστοσελίδα του www.spartathlon.gr για λόγους διαφάνειας.
Η λίστα της κλήρωσης που θα έχει δημιουργηθεί από το random.org θα περιλαμβάνει ημερομηνία και ώρα καθώς και την ip του δικτύου που έγινε η κλήρωση.

Πηγή: spartathlon.gr