Σπάρταθλον 2021 | Μειωμένος ο αριθμός των αθλητών λόγω πανδημίας

Όλα όσα δήλωσαν Πέτρος Δούκας και Σταύρος Περγαντής στη συνέντευξη Τύπου για το μεγάλο αγώνα υπεραποστάσεων

Μειωμένος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να είναι ο φετινός αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών στο Σπάρταθλον, όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, πριν λίγη ώρα, ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Δούκας, καθώς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, κύριος Περγαντής.

Αρχικά, ο επικεφαλής του δήμου υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος είναι η ανάδειξη της Σπάρτης σε παγκόσμιο κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το Σπάρταθλον.

Από την πλευρά του, ο κύριος Περγαντής στάθηκε στα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των αναστολών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, κάτι που ανάγκασε το σύνδεσμο Σπάρταθλον να αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα. Επιπλέον, ο δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός έχουν ήδη καλέσει τον Ιατρικό Σύλλογο του νομού, ώστε να συμμετέχουν εθελοντικά γιατροί της Λακωνίας.

Αναφορικά με το ρόλο του δήμου στον αγώνα, ο κύριος Περγαντής υποστήριξε ότι είναι αρμόδιος για τον τερματισμό των αθλητών, καθώς και για τη διασφάλιση της βέλτιστης φιλοξενίας τους.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, φέτος θα λάβουν μέρος περίπου 250 αθλητές, λιγότεροι δηλαδή σε σχέση με άλλα χρόνια, ανάμεσα στους οποίους και 60 Έλληνες. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι η χρησιμοποίηση GPS που θα φέρουν οι αθλητές, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα του αγώνα.

FLY LIVE | ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021

Όπως κάθε χρόνο, μαραθώνιος ενημέρωσης από τους συνεργάτες του FLY. Έναρξη ζωντανής εκπομπής από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο FLY και φέτος με δύο μέσα, τον FLY 89.7 και την ιστοσελίδα flynews.gr, θα μεταδώσει το Σπάρταθλον με ζωντανές συνδέσεις, live ανταποκρίσεις, εικόνα, ήχο, live streaming και προβολή της αφετηρίας, του τερματισμού, καθώς και της τελετής λήξης!