37ο Σπάρταθλον 2019 | Ζωντανά με ήχο & εικόνα στον FLY (Συνεχής ροή)

FLY LIVE | 37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Όπως κάθε χρόνο, μαραθώνιος ενημέρωσης από τους συνεργάτες του FLY. Έναρξη ζωντανής εκπομπής από τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 05:30

Ο FLY και φέτος με δύο μέσα, τον FLY 89.7 και την ιστοσελίδα flynews.gr, θα μεταδώσει το Σπάρταθλον με ζωντανές συνδέσεις, live ανταποκρίσεις, εικόνα, ήχο, live streaming και προβολή της αφετηρίας, του τερματισμού, καθώς και της τελετής λήξης!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 37ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ακούστε τον FLY ζωντανά και διαδικτυακά εδώ: FLY 89.7 Live

Spartathlon 2019 – Live FLY 89.7 radio (15 hours on air) αποσπάσματα

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΕΔΩ – ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Για δεύτερη φορά τερμάτισε στο Σπάρταθλον ο Νίκος Κωσταρίδης (χρόνος: 33.24.43) τον οποίο “έπνιξαν” στις αγκαλιές ο κόσμος, οι φίλοι και οι δικοί του άνθρωποι που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά του. Παρούσα φυσικά και η σύζυγός του Αλεξία Βαχαβιώλου η οποία και τον ώθησε να ξαναλάβει μέρος στον αγώνα και χωρίς υπερβολή ήταν ο φύλακας αγγελός του!

Ο Κώστας Λαμπρινός τερμάτισε μέσα σε συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση στο 37ο Σπάρταθλον (χρόνος: 33.05.35). Αταμάτητο το χειροκρότημα του κόσμου για αυτόν τον μεγάλο αθλητή!

Μέσα σε αποθέωση και χειροκροτήματα τερμάτισε ο Πάνος Πολίτης ο 2ος αθλητής από την Λακωνία (χρόνος: 31.55.02). Θερμά συγχαρητήρια!

Σπάρταθλον 2019: Τεράστια συγκίνηση! Τερμάτισε ο Τάσος Καραμπάτος (χρόνος: 31.43.40), ο πρώτος αθλητής από τη Σπάρτη που κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή στον ιστορικό αγώνα, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και όλη την Λακωνία περήφανη. Δείτε το video του τερματισμού του:

Ώρα 14:20 Πολύ κοντά στον τερματισμό ο πρώτος αθλητής από τη Σπάρτη. Ο Τάσος Καραμπάτος με περίσσεια Σπαρτιάτικη δύναμη ψυχής και κουράγιο αναμένεται σε 10-15 λεπτά να τερματίσει.

Νεότερη ενημέρωση για τους 4 αθλητές από τη Σπάρτη-Λακωνία (Ώρα 12:10)

 Ο Τάσος Καραμπάτος βρίσκεται στην περιοχή του “Κοπίτα”, λίγα χλμ πιο πίσω ακολουθεί ο Πάνος Πολίτης. Στα Πηγαδάκια είναι ο Κώστας Λαμπρινός, ενώ ο Νίκος Κωσταρίδης πέρασε από τον Αρδάμη. Και οι τέσσερις αθλητές από την Λακωνία που έχουν παραμείνει στον αγώνα είναι καλά και πολύ δυνατοί.

Ας βγούμε στους δρόμους και στο άγαλμα του Λεωνίδα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει!

Τερμάτισε η πρώτη αθλήτρια του Σπάρταθλον 2019.

Σούζαν Μάραζ από την Ουγγαρία σε χρόνο 27.15.12

Τερμάτισε ο πρώτος Έλληνας αθλητής. Γιώργος Τάσιος. Ο χρόνος του 26.33.12

Όσον αφορά τους αθλητές από την Λακωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του FLY, ο Τάσος Καραμπάτος πέρασε του Αρδάμη, τον χωρίζουν περισσότερο από τρεις ώρες από τον τερματισμό, πιο πίσω και συγκεκριμένα στο παλιό κατάστημα του Παπαντώνη βρίσκεται ο Πάνος Πολίτης. Συνεχίζουν κανονικά και οι Κωσταρίδης – Λαμπρινός.

4ος Χίγκιν Άλαστερ (Αγγλία)

5ος Σίμον Ιμπαλάζ (Ουγγαρία)

Πλησιάζει στον τερματισμό η πρώτη αθλήτρια του φετινού Σπάρταθλον. Πρόκειται για την Σούζαν Μαράζ από την Ουγγαρία. Πριν από λίγο πέρασε το check point στην περιοχή του Κοπίτα.

3ος Bruno Randek από την Τσεχία, 46 ετών, σε χρόνο 24.25.49

2ος Zoltan Csescei 43 ετών από την Ουγγαρία σε χρόνο 24.16.32

1ος αθλητής ο Tamas Bodis 31 ετών από την Ουγγαρία. Τερμάτισε σε χρόνο 23.29.32

Πλησιάζει στο άγαλμα του Λεωνίδα ο πρώτος αθλητής του φετινού Σπάρταθλον που είναι ο Ούγγρος Tamas Bodis. Ακολουθεί στη 2η θέση και σε κοντινή απόσταση ο συμπατριώτης του Zoltan Csecsei

Zoltan Csecsei από την Ουγγαρία ο δεύτερος που μόλις πέρασε τον Αρδαμη!

Στο χωριό Λύρκεια οι δρομείς από την Λακωνία

Πλησιάζοντας σιγά σιγά στα μεσάνυχτα, πρώτος πέρασε το βουνό ο Ούγγρος Tamas Bodis και 2ος ο Ιάπωνας Itakagi Tatsouma. Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι 6 Σπαρτιάτες!

Στο χωριό Σωληναρι και συγκεκριμένα στο σταθμό 110 βρίσκονται οι 6 Σπαρτιάτες Σπαρταθλητες. Όλοι είναι κοντά με το Λαμπρινο να προηγείται ελαφρώς και να ακολουθούν με σειρά Καραμπάτος, Κωσταρίδης, Πολίτης, Καραλιας και Μαλτέζος. 50 περίπου χιλιόμετρα λοιπόν πριν το Αρτεμίσιο και τον καιρό καλό, οι αθλητές μας βάζουν ως επόμενο στόχο την αρχαια Νεμεα!

Άσχημα τα νέα για τρεις Σπαρτιάτες Σπαρταθλητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και τέθηκαν εκτός μάχης! Παναγιώτης Βλαχάκος, Παναγιώτης Καραλιάς και Ρένα Γιάννε είναι οι μεγάλοι άτυχοι του φετινού Σπάρταθλον, στους οποίους όμως αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Να σημειωθεί ότι εγκατέλειψε και ο Ντην Καρνάζης, λόγω της ζέστης που επικρατεί. Αυτή την ώρα πάντως, οι υπόλοιποι 6 Σπαρτιάτες βρίσκονται στον Ισθμό της Κορίνθου.

Οι Σπαρτιάτες δρομείς στην Ιερά οδό

Δηλώσεις Γιάννη Δημόπουλου στον FLY 89,7 για την έναρξη του Σπάρταθλον!

37ο Σπάρταθλον | Δηλώσεις στον FLY Στ.Σγούρδα και Αλ.Βαχαβιώλου

Η πρώτη φωτογραφία από την Αθήνα. Έτοιμοι οι δρομείς από τη Σπάρτη!

Δόθηκαν τα νούμερα που θα φορέσουν οι αθλητές

Δείτε τον αγώνα ζωντανά μέσω live streaming

SPARTATHLON 2019 – LIVE STREAMING

(Τρίτη 24.09.2019) Συνέντευξη Γιάννε, Κωσταρίδη, Βλαχάκου στον FLY 89,7

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.