ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018: 58 Ιάπωνες δρομείς – Δ.Χρόνης ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ η Ιαπωνία, έχει και φέτος – όπως και κάθε χρόνο άλλωστε – την πολυπληθέστερη ξένη συμμετοχή με 58 υπεραθλητές. 40 άνδρες και 9 γυναίκες από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα τρέξουν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, στη διαδρομή 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς τη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές, το ενδιαφέρον των αθλητών για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αυξήθηκε καθώς οι συνολικές αιτήσεις έφτασαν φέτος τις 715 έναντι 665 που ήταν πέρσι ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των χωρών που προέρχονται οι αθλητές (54 από 52 που ήταν το 2017). Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά 400 αθλητές που βγαίνουν έπειτα από κλήρωση.

Ανάμεσα στους 61 Έλληνες (57 άνδρες και 4 γυναίκες) που θα λάβουν μέρος είναι και ο Δημήτρης Χρόνης, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που έχει ολοκληρώσει τον αγώνα στον προβλεπόμενο χρόνο (34 ώρες και 51 λεπτά).
Φέτος ο Δημήτρης Χρόνης έτρεξε στο Μαραθώνιο του Τόκιο όπου τον συναντήσαμε και μας μίλησε για τις εντυπώσεις του. Μπορείτε να δείτε τη σχετική σελίδα καθώς και τη συνέντευξη που μας είχε δώσει.

Τρέιλερ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018

greecejapan.com