Κάλεσμα αντίστασης για τη σωτηρία της Μάνης

– Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη με αφορμή την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ 

– Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ώρα 12.00 πλησίον του “ανεμολογικού ιστού” στη διασταύρωση προς Κορογονιάνικα (επαρχιακή οδός Τσικαλιών-Λάγιας)

Η καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Μάνης έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πρώτες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ξεπροβάλλουν πάνω από τα πέτρινα πυργοχώρια μας συνθέτοντας ένα τοπίο ξένο και αποκρουστικό. Αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή!

Οι εταιρείες της αιολικής απάτης παραβιάζοντας βάναυσα το νομικό προστατευτικό πλαίσιο που υπάρχει για την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, ισοπεδώνουν με την ανοχή και τη συγκάλυψη των αρμοδίων δημοσίων αρχών, τις βουνοκορυφές μας εφαρμόζοντας το «δίκαιο του κατακτητή»!

Η ανάγκη πλέον ανάσχεσης αυτής της λαίλαπας είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική. Με πρωτοβουλία των τοπικών μας ΜΜΕ «Αδούλωτη Μάνη», «Φωνή της Μάνης» και «MANI NEWS», της «Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης», του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης και τοπικών Επιτροπών Αγώνα για τη Σωτηρία της Μάνης και με αφορμή την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνεται συμβολική συγκέντρωση πλησίον του «ανεμολογικού ιστού» που έχει τοποθετηθεί στο πλάτωμα δίπλα στην επαρχιακή οδό Τσικαλιών – Λάγιας, στο ύψος της διασταύρωσης προς Κορογονιάνικα και Καινούργια Χώρα. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, που καταγράφει το αιολικό δυναμικό της περιοχής, είναι πρόδρομος για την επέκταση της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών σε όλο το μήκος της χερσονήσου της Μάνης. 

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι. Καλούμε τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Μάνης, όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους στην Αυτοδιοίκηση, τους Λάκωνες και τους Μανιάτες υπουργούς και βουλευτές να στηρίξουν αυτό τον αγώνα για τη σωτηρία της Μάνης.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ωρα 12.00 ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»:

–       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

–       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΏΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

–       ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΝΗ «ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Αδούλωτη Μάνη, MANI NEWS, Φωνή της Μάνης

Οικολογική  Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης  

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυναικών Μάνης 

Επιτροπές Αγώνα για τη Σωτηρία της Μάνης