Σοκαριστικό βίντεο: Ουκρανοί εκτελούν τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες

Σκληρές εικόνες

Νέα φρικιαστικά βίντεο που δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να εκτελούν έναν τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη σε δρόμο δυτικά του Κιέβου, είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνοντας τη φρίκη του πολέμου που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία.

Το υλικό, που επαληθεύτηκε από τους New York Times, δείχνει δύο πτώματα – προφανώς Ρώσους στρατιώτες – να κείτονται στο δρόμο μέσα σε μια λίμνη από αίμα.

Ο πλησιέστερος στρατιώτης, του οποίου το μπουφάν είναι τραβηγμένο πάνω από το κεφάλι, φαίνεται να συσπάται και ακούγεται να πασχίζει να αναπνεύσει. «Είναι ακόμα ζωντανός», λέει μια ανδρική φωνή. «Βιντεοσκοπήστε αυτούς τους επιδρομείς. Κοιτάξτε, είναι ακόμα ζωντανός. Αγκομαχάει».

Ένας άνδρας στα δεξιά της κάμερας σηκώνει το τουφέκι του και ρίχνει δύο βολές στον κορμό του άνδρα που αγκομαχάει. Ο τραυματισμένος Ρώσος λαχανιάζει ξανά και πυροβολείται για τρίτη φορά στην πλάτη πριν σταματήσει να κινείται.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Στη συνέχεια, η κάμερα γυρίζει στα σώματα δύο άλλων Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται νεκροί στο δρόμο. Ο ένας, με εμφανές τραύμα στο κεφάλι, έχει τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του. Ο άλλος φαίνεται να φοράει το μπλε ριγέ πουκάμισο των επίλεκτων αερομεταφερόμενων στρατευμάτων της Ρωσίας.

Η ουκρανική μονάδα δεν προσδιορίζεται στο βίντεο, αλλά η σκηνή που απεικονίζεται και οι Ουκρανοί στρατιώτες που φαίνονται στο υλικό, φαίνονται πανομοιότυποι με εκείνους που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 30 Μαρτίου.

Σε εκείνο το βίντεο – το οποίο κοινοποιήθηκε από την ουκρανική υπηρεσία ειδήσεων UNIAN και δεν απεικονίζει τη δολοφονία τραυματισμένων Ρώσων – η μονάδα αναγνωρίζεται ως η Γεωργιανή Λεγεώνα, μια ξένη παραστρατιωτική μονάδα που πολεμά στο πλευρό της Ουκρανίας.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν δρόμο βόρεια της Ντμιτρίβκα, περίπου επτά μίλια νοτιοδυτικά της Μπούκα, όπου οι επιζώντες από την πολύμηνη κατοχή της πόλης μόλις άρχισαν να περιγράφουν την αποτρόπαια μεταχείρισή τους από τα στρατεύματα εισβολής του Πούτιν, μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τις ουκρανικές δυνάμεις αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν επίσης ένα από τα θερμοβαρικά όπλα που κατέλαβε η Μόσχα εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων. Χρησιμοποίησαν τον φοβερό εκτοξευτή πυραύλων TOS-1A «φλεγόμενος ήλιος» κοντά στο Ιζιούμ στην ανατολική Ουκρανία.

newsbeast.gr