Συστήνεται Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Σπάρτης

Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2 Αυγούστου

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 2 Αυγούστου ξεκινούν οι αρχαιρεσίες του νεοσύστατου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Σπάρτης για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Καλούμε όλους τους Βιοπαλαιστές Αγροτοκτηνοτρόφους του Δήμου Σπάρτης να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου ώστε από καλύτερη θέση να οργανώσουμε την πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που μας ξεκληρίζουν.

Καθημερινά βλέπουμε τους κόπους μας και την παραγωγή μας να απαξιώνονται, να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας από τα χαράτσια, την υπέρογκη φορολογία, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, το υψηλό κόστος καλλιέργειας. Πουλάμε την παραγωγή μας σε πολύ χαμηλές τιμές και κάτω του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα, τη στιγμή που κερδοσκοπούν μεγαλέμποροι και πολυεθνικές πουλώντας πανάκριβα την παραγωγή μας στον καταναλωτή.

Κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με ζημίες στην παραγωγή μας από ακραία καιρικά φαινόμενα , προσβολές από νόσους και έντομα, χωρίς να αποζημιωνόμαστε, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός μαζικού συνδικαλιστικού φορέα που θα εξασφαλίζει την ενότητα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων σε κατεύθυνση διεκδικητική, αγωνιστική, που θα οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή μας με συντονισμένη δράση μέσα από την ΟΑΣΠΠ και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με συμμάχους όλα τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας, να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της παραγωγής μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις τις οικογένειές μας.

Η συσπείρωσή μας και ο συντονισμός της πάλης είναι ο φόβος των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που μας οδηγούν στην καταστροφή και το ξεκλήρισμα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προτάσσουμε τα κοινά μας συμφέροντα, οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι ενάντια σε μεγαλέμπορους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Άμεσα διεκδικούμε

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Φθηνό αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

· Αφορολόγητο όριο στα 12.000ευρώ

· Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση των υψηλών ασφαλίστρων. Προσλήψεις όλου του απαραίτητου, μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση.

· Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας που να καλύπτει τη συμβατική και βιολογική καλλιέργεια, με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

· Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2 Αυγούστου από 19.30μμ έως 22.00μμ στον Κλαδά, την Τρίτη 3 Αυγούστου στους Σουστιάνους από 19.30μμ έως 22.00μμ, την Τετάρτη 4 Αυγούστου στην Βορδόνια από 19.30μμ έως 22.00μμ

Η Διοικούσα Επιτροπή 30/7/2021

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ασπιώτης Χρήστος 6977163824

Αρφάνης Ηλίας 6975531389