ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας | Το καταστροφικό όραμα Μητσοτάκη για την Παιδεία

Οι επόμενες εκλογές φαίνεται θα είναι πολύ… αλμυρές για τον Μητσοτάκη

«Δεν μπορούν και δεν πρέπει να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο όλοι» δήλωσε, παρουσιάζοντας, το οπισθοδρομικό και ταξικό όραμά του για το νέο σχολείο. Θα σπουδάζουν όσοι μπορούν. Με ό,τι σημαίνει αυτό το «μπορούν». Οι άλλοι στον Καιάδα. Ηλίου φαεινότερο ποιους προστατεύει και ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπεί ο Μητσοτάκης.

Με βασικό επιχείρημα ότι δεν είναι σε θέση όλοι να σπουδάσουν χρησιμοποιώντας την εισαγωγή μιας παγκοσμίως πρωτότυπης βαθμολογικής βάσης, που λειτουργεί σαν κόφτης των υποψήφιων φοιτητών, κλείνει την στρόφιγγα της εισόδου στα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία συρρικνώνει.

Το όραμά του είναι ένα μικρό δημόσιο πανεπιστήμιο για λίγους και πολλά ακριβά κολέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια για όσους έχουν να πληρώσουν. Όσο για τους κολεγιάρχες και τους σχολάρχες προφανώς και θα κάνουν άγαλμα τον μέγα ευεργέτη του κλάδου τους…

Το «όραμα» του Μητσοτάκη για την Παιδεία, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, γιατί καταλύει έναν εκ των βασικών πυλώνων της δημοκρατίας, την αρχή της ισότητας.

Αυτό το εφιαλτικό όραμα του έχει πλήρη εφαρμογή και στην Λακωνία με την κατάργηση του τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Μελετών και των Διετών Προγραμμάτων Ειδίκευσης για απόφοιτους των ΕΠΑΛ που ουσιαστικά αποψιλώνεται ο Πανεπιστημιακός χάρτης στη Σπάρτη. Η κατάργηση των τμημάτων σε συνδυασμό με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα μειώσει δραστικά των αριθμό των φοιτητών στην Σπάρτη και το σταδιακό κλείσιμο και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Ο πρωθυπουργός περιγράφει το εφιαλτικό όραμά του για την Παιδεία χωρίς να σκεφτεί ούτε τις συνέπειες που αυτό θα έχει στο μορφωτικό και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ούτε τις επιπτώσεις του στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της μελλοντικής Ελλάδας.

Σε μια εποχή που η οικονομία διεθνώς αναγνωρίζεται ως οικονομία της γνώσης, ο πρωθυπουργός της… μακρινής Ελλάδας στερεί το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση σε 1 στα 3 νέα παιδιά, καταδικάζοντας 25.000 – 30.000 νέους κάθε χρόνο να μείνουν εκτός δημόσιου πανεπιστημίου

Φρόντισε επίσης τα δύο αυτά χρόνια να υποβαθμίσει πλήρως τα Δημόσια ΙΕΚ εγκαταλείποντας τα στην κατάρρευση αναβαθμίζοντας με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Δίνει την ψευδαίσθηση στους υποψηφίους να τα επιλέξουν μέσο μηχανογραφικού, αφού ο κόφτης τους έβγαλε έξω από τα ΑΕΙ, ένα τμήμα ΙΕΚ που μπορεί να μην λειτουργήσει αν δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων.

Στο όραμά του συμπεριέλαβε και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης, που ιδρύθηκε το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιώντας την ανάγκη των εργαζόμενων νέων του νομού μας για μόρφωση και επαγγελματική εκπαίδευση, έτσι μετά και την συμπληρωματική απόφαση της Υπουργού δεν ιδρύθηκε η ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτή στην Γ’ τάξη του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας παρά τις θετικές εισηγήσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης και αφού εγκρίθηκαν σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα θετικές εισηγήσεις. Απαγορεύει σε αρκετούς εργαζόμενους νέους να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούσαν. Ρίχνει και αυτά τα νέα παιδιά στον Καιάδα.

κ. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομό μας δεν σας ακούσαμε; Τι είπατε για όλα αυτά; Για την μεταφορά της Νοσηλευτικής όμως αναποδογυρίζατε τις πέτρες!!

Είτε το θέλετε λοιπόν είτε όχι αυτό το ζοφερό μέλλον επιφυλάσσει το «όραμα» του πρωθυπουργού για τους νέους

Κι ακόμη χειρότερα, αντιμετωπίζοντας τους ίδιους νέους που αδικεί σαν… σανοφάγους ιδιώτες, τους μοιράζει δωροεπιταγές των 150 Ευρώ, για να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεται για τη νέα γενιά. Και αυτό θα είναι στο εξής το κατά Μητσοτάκη υποκατάστατο της κοινωνικής μόρφωσης που κατακτούν οι νέοι σπουδάζοντας. Η εξαγορά συνειδήσεων και ο χρηματισμός, ως κίνητρα κοινωνικής συμμόρφωσης.

Αυτό είναι τελικά το εφιαλτικό όραμα του Μητσοτάκη για την Παιδεία.

Ευτυχώς που δεν έχει ακόμη σκεφτεί να καταργήσει και το εκλογικό δικαίωμα αυτών των νέων παιδιών που αδικεί κατάφωρα.

Γιατί όποιος κατουράει, λένε, στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι. Και οι επόμενες εκλογές φαίνεται θα είναι πολύ… αλμυρές για τον Μητσοτάκη.

Τμήμα Παιδείας της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ