Συντηρήσεις – αποφράξεις – τεχνικοί έλεγχοι: Όλα στην υπηρεσία της κατοικίας μας

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την υγεία μας, η κατάσταση του αποχετευτικού μας δικτύου αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον καθένα μας. Άλλοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία μέχρι που κάποιο «καμπανάκι» τους στέλνει στους ειδικούς, άλλοι κάνουν κάποιες εξετάσεις για τον φόβο των Ιουδαίων, ενώ κάποιοι άλλοι είναι ακόμη πιο… υποχόνδριοι και δεν σταματούν να ψάχνονται μέχρι να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε καλά.
Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία, όχι επειδή είμαστε αδιάφοροι, αλλά επειδή έχουμε βαρυφορτωμένο πρόγραμμα και προέχουν οι άλλες μας ανάγκες, κυρίως οι βιοτικές. Αν όμως βρούμε κάποιο κενό στο πρόγραμμά μας, αξίζει να ασχοληθούμε λίγο με το αποχετευτικό δίκτυο της κατοικίας μας που μπορεί να το έχουμε παραμελήσει επί χρόνια. Σε συνεννόηση με μια εταιρεία αποφράξεων μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία για έναν πλήρη τεχνικό έλεγχο στο σπίτι μας για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν μάλιστα δεν έχουμε μονοκατοικία και  συμφωνήσουμε και με άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας μας, μπορούμε να πετύχουμε ελάχιστο κόστος.
Τις περισσότερες φορές όμως είναι το ίδιο το αποφρακτικό πρόβλημα που κάνει αισθητή (για να μην πούμε ενοχλητική) την παρουσία του και οδηγεί τον ενδιαφερόμενο στην πόρτα μιας εταιρείας αποφράξεων, από εκείνες που αναλαμβάνουν κάθε έργο που αφορά το υδροδοτικό και το αποχετευτικό δίκτυο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας.
Το ευχάριστο πάντως είναι πως οι εταιρείες αυτές δεν στερούνται ούτε πείρας ούτε παραστάσεων, ούτε βεβαίως επαγγελματισμού. Έχοντας γράψει πολλά… χιλιόμετρα στη δουλειά, έχουν αποκτήσει εμπειρία και μπορούν να διαβεβαιώσουν τον πελάτη πως δεν υπάρχει πρόβλημα άλυτο γι’ αυτές. Εξάλλου σε μια τόσο μικρή χώρα, όπου όλοι λίγο-πολύ γνωριζόμαστε, δεν θα ήταν δυνατόν να μην υπάρχει άποψη για το τι υπηρεσίες προσφέρει ο καθένας, και μάλιστα στο πλαίσιο μιας πόλης ή μιας γειτονιάς.
Αρχικά σε επαγγελματικό και εν συνεχεία σε φιλικό επίπεδο, οι επαγγελματίες των αποφράξεων δίνουν την καλύτερη και ταχύτερη λύση σε κάθε δυσλειτουργία του αποχετευτικού και προσφέρουν μικρές συμβουλές και μυστικά για την καλύτερη χρήση του, ώστε να μην είναι… καθημερινό φαινόμενο οι βλάβες, οι διαρροές, τα βουλώματα και όλα όσα κάνουν αβίωτη τη ζωή σε μια κατοικία.
Αφού τελειώσουν πάντως τη δουλειά τους, οι επαγγελματίες καθαρίζουν και ασφαλίζουν τον χώρο, δίνουν γραπτή εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και κάνουν προσφορές για άλλες εργασίες που ίσως χρειάζεται η πολυκατοικία, που μπορεί να είναι από μια ανακαίνιση των εξωτερικών της χώρων μέχρι και αντικατάσταση μέρους του αποχετευτικού, π.χ. της δεξαμενής ή του κεντρικού φρεατίου του δικτύου της.
Προσέχοντας να μην ξεφεύγει ποτέ το κόστος και να είναι προσιτό για όλους, οι εργαζόμενοι στον χώρο των αποφράξεων έχουν κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια κάτι με το σπαθί τους: να μην τους καταλογίζει κανείς πως βάζουν πάντα μπροστά το κέρδος. Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σταθεί δίπλα στον πολίτη για να τον βοηθήσουν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως σε περιπτώσεις νεροποντής όπου τα σπίτια πλημμυρίζουν και οι άνθρωποι κινδυνεύουν από το ορμητικό νερό.
Είτε είστε λοιπόν προνοητικοί είτε βρίσκεστε στο «και πέντε» ενός αποφρακτικού προβλήματος, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε μια τέτοια επιχείρηση.