Συνταγή για την Κυρά Σαρακοστή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 φλ τσ νερό | 1 φλ τσ αλάτι ψιλό | 3 φλ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πως γίνεται
Βάζετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας προσθέστε 2-3 κ σ αλεύρι. Σχεδιάστε μια φιγούρα με μακρυά φούστα σε χαρτί και πλάστε ζυμαράκι για να το καλύψετε. Φτιάξτε χέρια, κεφάλι και 7 ποδαράκια και ενώστε τα. Τα μάτια είναι χαμηλωμένα, δεν έχει στόμα και τα χέρια είναι σταυρωμένα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο αερόθερμο για 15′-20′. Δεν πρέπει να ψηθεί αλλά μόνο να στεγνώσει, αλλά ούτε και να κοκκινίσει. Κόβετε κάθε Σάββατο για 7 εβδομάδες μέχρι το Σάββατο Του Λαζάρου από ένα ποδαράκι.