Συνέχιζε την καθημερινότητά της δίπλα στο νεκρό σύζυγό της

Συγκλονίζουν και συγκινούν οι λεπτομέρειες του βίου και του τέλους του ζευγαριού των ηλικιωμένων που εντοπίστηκαν σε κατάσταση σήψης το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Κύπρου στην Αγυιά της Πάτρα όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 93χρονος ήταν νεκρός εδώ και ένα δεκαήμερο και φέρει τραύμα στο κεφάλι το οποίο μάλλον προήλθε από πτώση.

Η 73χρονη σύζυγό του επί έξι ημέρες συνέχιζε κανονικά την καθημερινότητά της, πλένοντας τα ρούχα του και παραγγέλνοντας φαγητό, ενώ καθόταν δίπλα του με αναμμένο το καλοριφέρ.

Η γυναίκα πιθανολογείται ότι έπασχε από άνοια ή αλτσχάιμερ. Έξι ημέρες μετά το θάνατο του άνδρα έφυγε από τη ζωή και η γυναίκα από εγκεφαλικό επεισόδιο που συνέβη στην τουαλέτα του σπιτιού.

Οι ένοικοι το μεσημέρι της Δευτέρας κάλεσαν την Αστυνομία, καθώς είχαν να δουν καιρό τους ηλικιωμένους. Το διαμέρισμα ήταν κλειδωμένο με πόρτα ασφαλείας και χρειάστηκε η παρέμβαση κλειδαρά για να ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι παραμένει στα… αζήτητα του νεκροτομείου Πατρών. Μέχρι ώρας δεν έχει βρεθεί καποιος συγγενής τους και δεν τους έχει αναζητήσει κανείς. Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ώρες οι ηλικιωμένοι θα κηδευτούν με τη διαδικασία της κοινωνικής πρόνοιας που ακολουθείται για μετανάστες και άλλους για τους οποίους δεν εντοπίζονται προσφιλή πρόσωπα.

thebest