Συνεργασία Γεωργιτσιάνων – Αρχιεπισκόπου για φιλανθρωπικά θέματα

Στις 16 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο διοικητικού συμβουλίου Χρήστο Ηλ.Τσίχλη και την υπέυθυνη δημοσίων σχέσεων Αικατερίνη Ηλ.Μπακή, συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας Κ.κ. Ιερώνυμο Β.

Στην συνάντηση, συμφωνήθηκε συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων, με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών,σε θέματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ο Μακαριώτατος ρώτησε για το υψόμετρο του Γεωργιτσίου,για την απόσταση από Αθήνα και για τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.Συνεχάρη το Δ.Σ. Συνδέσμου Γεωργιτσιάνων,διότι νέοι σε ηλικία άνθρωποι ασχολούνται με τον τόπο καταγωγής τους.

Ο Μακαριώτατος τους ενημέρωσε για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Σχεδόν 500.000 άτομα σιτίστηκαν από τα 280 συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή. Εκτός από τα συσσίτια, λειτουργούν ακόμα 150 κοινωνικά παντοπωλεία, από τα οποία εξυπηρετούνται άνω των 75.000 ατόμων.

Ακόμα λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, σχολές διαφόρων ειδικοτήτων, ξενώνες, σχολεία, φοιτητικές εστίες, πνευματικά κέντρα, τράπεζες ρούχων και άλλα ιδρύματα. Τέλος, λειτουργούν πολλές κατασκηνώσεις που εξυπηρετούν πάνω από 16.000 νέους και χορηγούνται 1.300 υποτροφίες.