Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου -3- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (18.10.2023) το πρωί, σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 54 και 66 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των όποιων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

στην οικία του 54χρονου:

· -165- συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -2.809,01- γραμμαρίων,

· ζυγαριά ακριβείας,

· κινητό τηλέφωνο

· το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ,

στην οικία του 20χρονου:

· ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -62,82- γραμμαρίων,

· -2- ζυγαριές ακριβείας,

στην οικία του 66χρονου:

· ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -33,18- γραμμαρίων,

· έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους -65- χιλιοστών του λίτρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.