Συνδέθηκε το νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμάτα

Επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (β’φάση), όπως είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2023. Εγκαταστάθηκαν 6 κεντρικές βάνες απομόνωσης νερού και έγινε σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης, αντικαθιστώντας τους παλαιούς και φθαρμένους αγωγούς νερού, και απαλλάσσοντας το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας από αμιαντοσωλήνες. Μια σημαντική, αναγκαία παρέμβαση για να παρέχουμε καθαρό, ασφαλές και ποιοτικό νερό στους δημότες μας.

Τα συνεργεία μας εργάστηκαν από τη νύχτα ώστε να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι εργασίες που απαιτούνταν. Για να γίνει η αντικατάσταση διακόπηκε η παροχή νερού από τη δεξαμενή του Κάστρου, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός υδροδότησης και άλλες περιοχές από αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Για την ταλαιπωρία ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες. Η υδροδότηση έχει ήδη αρχίσει να επανέρχεται και θα αποκατασταθεί σταδιακά σε όλα τα σπίτια.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι τα οφέλη από το νέο δίκτυο υδροδότησης είναι σημαντικά γιατί πλέον εξασφαλίζεται για τους δημότες και επισκέπτες της Καλαμάτας ποιοτικότερο νερό και λιγότερες βλάβες στο δίκτυο.