Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Kωστή Χατζηδάκη

Το πρόβλημα της έκδοσης των συντάξεων

Το σοβαρό πρόβλημα της έκδοσης των συντάξεων συζήτησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή Λακωνίας ότι η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης με συνεχείς παρεμβάσεις του ίδιου και μέσω της διοίκησης, αλλά και με τη φυσική του παρουσία σε τοπικά καταστήματα του ΕΦΚΑ. Είναι ένα προσωπικό του στοίχημα, το οποίο μέρα με την μέρα αποδίδει καρπούς και θα αποδώσει περισσότερους μέχρι τα μέσα του 2022.

Μάλιστα στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου είναι σχεδιασμένο να δημιουργηθεί κατάλληλο εργαλείο για την επιτάχυνση έκδοσης και απονομής.

Ο κ.Κρητικός σημείωσε: «Όντως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα, τα οποία πρέπει να συνεχιστούν, για να μπορούν οι συμπολίτες μας να λαμβάνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τη σύνταξή τους και όχι να περιμένουν από τον τοπικό βουλευτή βοήθεια για να επισπευσθεί η διαδικασία. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ο πολίτης δεν πρέπει να ταλαιπωρείται σε τέτοια ζητήματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαβίωσή του.».