Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με το Γιώργο Γεραπετρίτη

Για μεγάλα ζητήματα της Λακωνίας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νεοκλής Κρητικός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας και του έθεσε τρία πολύ σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας, με τα οποία ασχολείται αρκετό καιρό. Πιο συγκεκριμένα:

1/ Σχετικά με τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης ζήτησα να γίνει το ταχύτερο δυνατό η αποζημίωση των μη κατ’ επάγγελμα αγροτών και των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι βρέθηκαν εκτός διαδικασίας αποζημιώσεων, καθώς δεν καταγράφηκαν από το δορυφορικό σύστημα “Κοπέρνικος”.
2/ Σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα στην περιοχή Αφανιά-Κρεβατά Σκάλας του Δήμου Ευρώτα ενεχείρισα την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και μαζί την αιτιολογική της έκθεση, την οποία έχω ενεχειρίσει και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θεωρώ ότι θα προχωρήσει άμεσα.
3/ Σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα στο Λάγιο ενημέρωσα τον κ.Γεραπετρίτη για την καθυστέρηση διευθέτησης και θα του αποσταλεί τις επόμενες μέρες το προσχέδιο ρύθμισης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μάλιστα, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υπουργό Επικρατείας, για το πρώτο θέμα, αυτό της αποζημίωσης των πυροπλήκτων μη κατά κύριο επάγγελμα και κατά κύριο επάγγελμα, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί από το δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος» κανονίστηκε συνάντηση μεταξύ των κάτωθι:
1. Χρήστο Τριαντόπουλο: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνο για την Κρατική Αρωγή.
2. Ανδρέα Λυκουρέντζο: Πρόεδρο Οργανισμού ΕΛΓΑ
3. Νικόλαο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, ο χρόνος περνά και η υπόσχεση για ενίσχυση των πυροπλήκτων δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Προχωράμε, σημειώνει χαρακτηριστικά.