Συναντήσεις Κρητικού με Κικίλια, Τασούλα και Γιαννάκου

Στο επίκεντρο ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακος, τα ΤΕΦΑΑ Σπάρτης και ο διορισμός διοικητή στο Γ.Ν.Σπάρτης

α. Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ.Κρητικός παρέδωσε τη μελέτη για την αναγνώριση του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος ως “Μαρτυρικού Χωριού”. Ο κ.τασούλας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και είναι λάτρης της Ιστορίας, όπως δήλωσε, και θα μελετήσει το φάκελο τεκμηρίων άμεσα.

β. Την αγαπητή σε όλους τους Λάκωνες και Λάκαινες, κ.Μαριέττα Γιαννάκου, ο κ.Κρητικός ενημέρωσε για τις ενέργειές του σχετικά με την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη. Η κα Γιαννάκου δήλωσε ότι θα μετέχει με όλες τις δυνάμεις, ενεργά, στη διαδικασία!

γ. Στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο κ.Κρητικός μετέφερε το αίτημα του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για άμεσο διορισμό νέου Διοικητή στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, κάτι το οποίο ο Υπουργός υποσχέθηκε. Επίσης συζήτησαν και επεξεργάζονται από κοινού τον τρόπο για την προμήθεια μηχανήματος ανίχνευσης του Covid-19, αλλά και των αντιδραστηριών, για το Νοσοκομείο Σπάρτης, προμήθεια η οποία θα προσφερθεί στο Υπουργείο ως δωρεά. Η διαδικασία είναι σύνθετη και απαιτεί μια σειρά ενεργειών. Ο δωρητής υπάρχει και περιμένει τη διευθέτηση των πρακτικών, διοικητικών θεμάτων.