Συμβάσεις έργων 740.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Μάνης

Με την υπογραφή του Παναγιώτη Νίκα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στην Τρίπολη χθες, Δευτέρα 1η Αυγούστου, δύο συμβάσεις που αφορούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης για την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου βελτίωσης της παραλιακής οδού στον οικισμό της Στούπας, της Κοινότητας Νεοχωρίου Λεύκτρου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα ανακατασκευαστεί ο δρόμος και το πεζοδρόμιο στο παραλιακό μέτωπο της Στούπας, θα διαμορφωθούν οδηγός όδευσης τυφλών και συνολικά 4 ράμπες αμεα, θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, παγκάκια και ζαρντινιέρες, θα οριοθετηθούν χώροι στάθμευσης ποδηλάτων κ.α.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου για την υλοποίηση της β΄ φάσης του έργου συντήρησης και βελτίωσης του ορεινού δρόμου από Γαϊτσές προς Καψοδεματούσα, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 40.000 ευρώ.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου συνίσταται στην διευκόλυνση της πρόσβασης του αγροτικού πληθυσμού, των κτηνοτρόφων και επισκεπτών της περιοχής, καθώς λόγω της προσέγγισης του φαραγγιού του Ριντόμου υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα ορειβατών.

Με δεδομένο τον δύσβατο και ορεινό χαρακτήρα της περιοχής, καθώς και της βραχώδους σύστασης του εδάφους, οι όποιες εργασίες θα συμβάλλουν τα μέγιστα και στην αντιπυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής, ενώ η βελτίωση του πιο πάνω δρόμου θα συμβάλει και στην διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών προς τον ναό της Παναγίας Καψοδεματούσας.