Σήμερα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την πανδημία

Μήνυμα για εμβολιασμό των άνω των 65 ετών με τρίτη δόση

Για την πορεία της πανδημίας, καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σήμερα το απόγευμα με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσίασει τον οδικό χάρτη, πώς δηλαδή θα προχωρήσει η χώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, θα αναφερθεί στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις δυνατότητες που έχει, στην ανάγκη των πολιτών να εμβολιαστούν. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να πει ότι όσοι είναι από 65 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση πρτοκειμένου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά τη συμπλήρωση του εξάμηνου, να μη χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και να αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δε θα υπάρχει κανένα νέο μέτρο για την κυβέρνηση και δεν υπάρχει στον ορίζοντα lockdown και θα εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό να μείνει ανοιχτή και η κοινωνία και η οικονομία.

skai.gr