Σημαντικά έργα υποδομών στην Αρκαδία

Υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις

Ενα σημαντικό έργο για την Αρκαδία μπαίνει σε φάση υλοποίησης, μετά την υπογραφή χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του συμφωνητικού με τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης του τμήματος Μεγαλόπολη – όρια Αρκαδίας με Μεσσηνία, της εθνικής οδού 7 Τρίπολη – Μεγαλόπολη – Καλαμάτα.

“Με το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ αυτό έργο θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σημαντικά προβλήματα καθιζήσεων στο πιο πάνω τμήμα του παλαιού εθνικού δρόμου, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Δερβενίου” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το εν λόγω έργο είναι το τελευταίο από τα πολλά έργα που χρηματοδοτήθηκαν -και δημοπρατήθηκαν στο σύνολό τους από την περιφερειακή Αρχή- μέσω του ταμείου για τα πυρόπληκτα, που διέθεσε πιστώσεις για έργα στις περιοχές της Περιφέρειας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πριν δύο χρόνια.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα και το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης και αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Τρίπολη – Αστρος προς Αη Γιώργη – Βάθηα, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

Επίσης, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, χθες Τετάρτη 30 Αυγούστου, σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφορικά με την τροποποίηση της χάραξης της παράκαμψης του Ξηροπήγαδου, στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η παράκαμψη του Ξηροπήγαδου αποτελεί μέρος του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Κιβέρι – Αστρος – Αγιος Ανδρέας – Τυρός – Λεωνίδιο.

Η συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για την εκπόνηση μελέτης κτηματογράφησης εναλλακτικής χάραξης και τη σύνταξη πινάκων αναλογισμού αποτελεί το αντικείμενο της πιο πάνω σύμβασης -που υπογράφηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω ΑΟΤΑ για την ωρίμανση έργων οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Αρκαδίας, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα μία ακόμα προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 36.140,54 ευρώ, μεταξύ του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” και του Δήμου Μεγαλόπολης, η οποία αφορά στην σύνταξη μελετών αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού της Καρύταινας (έργο του 5ου ΕΑΠ).

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η συμβουλευτική  – τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαλόπολης από τον ΑΟΤΑ Μοριάς Α.Ε, σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για τη σύνταξη μελετών αποχέτευσης και δημιουργίας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στην Καρύταινα.