Σημαντικά έργα εγκρίθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα για την πόλη.

Μεταξύ αυτών, εγκρίθηκε:

-Η επικαιροποιημένη οριστική μελέτη κατασκευής του 12ου ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Πάτρας, συνολικής δαπάνης 3.437.400 ευρώ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.

-Η μελέτη του έργου «Έργα ολοκλήρωσης πλατείας επί της οδού Κοζάνης στα Άνω Συχαινά» συνολικού προϋπολογισμού 663.000 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από δημοτικούς πόρους (513.967,65 ευρώ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (149.032,35 ευρώ).

-Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παροχή οικονομικής στήριξης των εθελοντικών ομάδων, που ενισχύουν το έργο, πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει τις εθελοντικές ομάδες για τα μέτρα δασοπροστασίας που έχει εκπονήσει και για το σκοπό αυτό, θα διαθέσει στις ομάδες των εθελοντών, το ποσόν των 20.000 ευρώ.

-Εγκρίθηκε το ποσόν των 23.000 ευρώ, για τη διοργάνωση από το Δήμο Πατρέων στη μνήμη του μεγάλου αθλητή της πόλης μας, τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Φάνης Τσιμιγκάτος», στις 21 Οκτωβρίου αγώνας 10 χιλιομέτρων, αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά 8 -12 ετών και για ΑμΕΑ, αγώνα 2 χιλιομέτρων για παιδιά 13 – 17 ετών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, στις 21 Οκτωβρίου 2018.

-Τέλος, το Σώμα, ψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, για συμμετοχή του Δήμου Πατρέων, στο πρόγραμμα μαθητείας των σπουδαστών ΕΠΑ.Λ., του σχολικού έτους 2018-2019, με 30 μαθητευόμενους των εξής ειδικοτήτων: Τεχνικός Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής 4, Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών 18, Τεχνικός Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων, Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών 1, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής 2, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ 3, Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών 2.