Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αναγνωρίσθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα, τα οποία απεικονίζονταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν -2- σκληροί δίσκοι, των οποίων ο ανωτέρω ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188 · Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

· Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD